RAPOR | Barcelona'da işler yoluna girecek mi?

Barcelona, muhtemelen son yılların en sorunlu dönemini yaşıyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki hezimet, Messi problemi, taraftarın tepkisi derken yeni sezona girecek Barcelona'daki son durumu değerlendirdik.

RAPOR | Barcelona'da işler yoluna girecek mi?
12 Eylül 2020 - 03:28
FUTBOO | Geçen sezonu facia bir şekilde kapatan Barcelona'yı yeni sezonda neler bekliyor? 

La Liga'yı Real Madrid'e kaybetmek, Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e 8-2 yenilmek, Lionel Messi'nin ayrılmak istemesi... Hepsi Barcelona adına bir ayda yaşandı. Felaket geçen bir ay! Messi, son olarak 'Takım çok kötü yönetiliyor. Gitmek istedim ama izin verilmedi' diyerek kalacağını açıkladı ama isteyerek kalmadığı çok açık şekilde ortada.

Takımın yarısının değişeceği söyleniyor. Rakitic gitti bile. Sırada Suarez, Vidal gibi isimler var. Henüz yıldız bir transfer de yapılmış değil. Başkan Josep Maria Bartomeu'yu söylemeye bile gerek yok. Taraftarın ondan istediği tek şey istifa etmesi…

Sezonu Lionel Messi belirleyecek

Böylesine zor günler geçiren Barcelona'yı yeni sezonda nelerin beklediğini masaya yatırdık. Barça'da en önemli soru, Lionel Messi'nin kafasını ne kadar saha içine vereceği olacak. Mutsuz, sinirli bir Messi ne kadar iyi oynayacak, bu sorunun cevabı Barcelona'nın yol haritasını çizecek.

Başkan ve yönetim istifa eder mi?

Başkan ve yönetim istifa ederse işler özellikle Messi adına düzelir gibi. Ancak Josep Maria Bartomeu, sürekli 'istifa yok' diyor. 2021'in Mart ayında seçim var. Eğer Barcelona oraya kadar düşe kalka bir şekilde zirveden kopmadan giderse, ondan sonrası daha da yükselişe geçmesi mümkün. Mart'a kadar dişlerini sıkmaları lazım. 

Koeman’ın işi çok zor!

Yeni teknik direktör Koeman oldu ama transfer yok. Barcelona standarlarına alıştığımız yıldız transferler bu sene gelmiş değil. Buna ek olarak Luis Suarez'in de gitmesi gündemde. Messi'nin yakın arkadaşı Suarez. Onun gitmesi Messi'yi daha da sinirlendirebilir. 

Barcelona'nın acil bir çıkış yöntemine ihtiyacı var. Koeman'a bu sene çok iş düşecek. Eğer Hollandalı teknik direktör 'Tamam beyler, saha dışını boşverelim ve sadece futbolumuza odaklanalım' deyip futbolcularını da ikna ederse başarı gelebilir. Ama bunu yapamazsa başkan ile birlikte kendisi de gider.

Lionel Messi’nin veda senesi...

Kaos içindeki Barcelona'nın bu sezon ortası olmayacak gibi. Ya işler düzelecek, son senesi olması muhtemel Messi iyi bir veda için elinden geleni yapacak ya da kaos daha da büyüyüp işler kötüye gidecek. Barcelona için film gibi bir yıl! Biz de merakla bekliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum