Real'i Marcelo kurtardı

La Liga’nın 35

Real'i Marcelo kurtardı
29 Nisan 2017 - 19:07

La Liga’nın 35. haftasında Santiago Bernabeu’da Valenica’yı konuk eden Real Madrid, rakibi karşısında 27. dakikada Cristiano Ronaldo ve 86’da Marcelo’nun attığı gollerle kazandı. Valencia’nın tek golü 82’de Dani Parejo’dan geldi.

RONALDO SAHNEDE

Hakem Gil Manzano’nun düdüğü ile Bernabeu’da başlayan maçta Real Madrid, ilk dakikalardan itibaren oyun üstünlüğünü ele aldı. Maçın ilk pozisyonu Valencia’dan Elaquim Mangala’nın kafasından gelse de Real Madrid, soğukkanlılığını korumayı başardı ve 27. dakikada süper yıldızı Cristiano Ronaldo ile 1-0 öne geçti.

RÖLANTİ OYUN

Bulduğu golden sonra da bir kaç pozisyona giren Real Madrid, Ronaldo ve Karim Benzema ile bu fırsatlardan yararlanamadı ve rakibine pozisyon vermeden ilk yarıyı bitirmeyi başardı. Taraflar soyunma odasına 1-0’lık Real Madrid üstünlüğü ile gittiler.

BERNABEU’DA YÜREKLER AĞIZA GELDİ

İkinci 45 dakikaya da iyi başlayan taraf ev sahibi Real Madrid oldu. Rakibi Valencia’yı adeta ezen başkent ekibi, 57. dakikada bir penaltı kazandı. Topun gerisine geçen Ronaldo, penaltıyı kaçırdı ve takımını iki farklı üstünlüğe taşıyamadı. Maçın geri kalan dakikalarında da her alanda Valencia’dan daha etkili olan Real Madrid, şoku 82. Dakikada yaşadı. Bu dakikada ender geliştirdiği bir atakta Dani Parejo ile frikikten golü bulan Valencia skoru 1-1’e getirdi. Golün şokunu hızlı atlatan ev sahibi 86’da Marcelo ile maçta yeniden öne geçmeyi başardı. 90 dakikanın sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Madrid, sahadan 2-1’lik skorla galip ayrıldı.

AVANTAJ DEVAM EDİYOR

Real Madrid, geçen hafta ezeli rakibi Barça’ya 3-2 mağlup olmuştu. Bu galibiyetle 34. maçından 81 puan çıkarmayı başaran Zidane’ın takımı, kendisi ile aynı maç sayısına sahip Barcelona’nın 3 puan önüne geçmeyi başardı. Valencia ise bu kaybın ardından 40 puanla 12. sırada kaldı.

Arda İlçöl - futboo.com