Real Madrid 12. kez Avrupa'nın en büyüğü

Real Madrid, Cardiff'te oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus'u 4-1 mağlup ederek 2016-2017 sezonunu Avrupa'nın en büyüğü olarak tamamladı ve 12. şampiyonluğunu kazandı.

Real Madrid 12. kez Avrupa'nın en büyüğü
03 Haziran 2017 - 23:34 - Güncelleme: 04 Haziran 2017 - 01:12

Avrupa’nın en büyüğünün belli olacağı Şampiyonlar Ligi finalinde Serie A şampiyonu Juventus, La Liga Şampiyonu Real Madrid ile karşılaştı. Real Madrid Ronaldo(2), Casemiro ve Asensio'nun golleriyle 4-1 kazanarak bu kupayı üst üste ikinci kez müzesine götüren ilk takım olmayı başardı.

İLK 10 DAKİKA JUVENTUS-NAVAS MAÇI

Cardiff’te Felix Brych’in düdüğü ile başlayan mücadeleye hızlı giren Juventus oldu. 3. dakikada Higuain’in kafa vuruşu Navas’ta kaldı. 1 dakika sonra yine aynı ikili karşı karşıyaydı. Higuain’in sert şutunu Kosta Rikalı kaleci kontrol etti. Juventus durmadı 6. dakikada da Pjanic gole çok yaklaştı ve yine kalesinde devleşen bir Navas vardı.

RONALDO REAL MADRID’I HATIRLATTI

Dakikalar 20’yi gösterdiğinde oyunu dengeleyen Real Madrid, Carvajal’in getirdiği topta Ronaldo’nun güzel şutuyla finalde 1-0 öne geçti.


MANDUZKIC’DEN HARİKA CEVAP

Juventus’un cevabı gecikmedi. 27. dakikada Mandzukic göğsünde yumuşattığı topu rövaşata ile ağlara göndererek Şampiyonlar Ligi finallerinin en unutulmaz gollerinden birini attı.


DEVRE SONUNDA EŞİTLİK

Uzun süre pozisyonsuz geçen devre sonlarında 45. dakikada Casemiro’nun şutu da etkisiz olunca devre arasına 1-1 eşitlikle girildi.

İkinci yarıda ağır bir Real Madrid üstünlüğü vardı. 48. dakikada Isco ceza sahasına tehlikeli girdi, Barzagli son anda müdahale etti. 54’te de Modric’in şutu Buffon’da kaldı.

REAL MADRID FIRTINASI ÜST ÜSTE GELEN 2 GOL

Real Madrid baskısı devam etti. Isco 59’da kaleyi yokladı ama top auta çıktı. Dakikalar 64’ü gösterdiğinde ise baskı sonuç getirdi. 61. dakikada Casemiro Real Madrid’i 2-1 öne geçirdi. Golden hemen 3 dakika sonra Modric’in ortasında sahneye yine Ronaldo çıktı ve farkı 2’ye çıkardı.


JUVE FARKI AZALTAMADI

Benzema’nın vurduğu top 75.dakikada Marcelo önüne sekti ama Brezilyalıdan kötü bir vuruş geldi. 82. dakikada ise Alves’in ortasında Sandro’nun kafası direği yalayarak dışarı çıktı.

İTALYAN EKİP 10 KİŞİ KALDI

Juventus'ta 84. dakikada Cuadrado ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı ve Juventus 10 kişi kaldı.

MAÇ BİTMEDEN 1 GOL DAHA

Marcelo'nun soldan getirdiği müthiş topta Asensio 90+1'de golü buldu ve maçında skorunu 4-1 olarak tescilledi.

REAL MADRID 12. KEZ ŞAMPİYON VE TARİHTE BİR İLK!

Real Madrid bu sonuçla 2016-2017 sezonunun Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu ve toplamda 12. şampiyonluğunu ilan etti. Ayrıca bu zaferle Eflatun-Beyazlılar, Şampiyonlar Ligi ismi altında üst üste 2. kez kupayı alan ilk takım oldu.

Görkem Candan - futboo.com


YORUMLAR

  • 0 Yorum