Real Madrid'e Ajax'tan büyük şok

İlk maçı deplasmanda 2-1 kazanan İspanyol ekibi kendi evinde Hollandalı rakibine 4-1 yenilerek son 5 yılda 4 kez kazandığı Şampiyonlar Ligi'nin dışında kaldı.

Real Madrid'e Ajax'tan büyük şok
06 Mart 2019 - 12:09

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçları dün gece başladı. Sezonun en büyük sürprizlerinden birinin gerçekleştiği maçta Real Madrid ile Ajax Santiago Bernabeu Stadı'nda karşılaştı.

İlk maçı deplasmanda 2-1 kazanan Real Madrid bu büyük avantajını kullanamadı ve Hollanda temsilcisine 4-1 gibi tarihi bir skorla yenilerek kupanın dışında kaldı.

Son 5 yılın 4'ünde Şampiyonlar Ligi'ni müzesine götüren Real Madrid'in Zidane ve Cristiano Ronaldo ayrıldıktan sonra hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde yaşadığı hüsran iyice ortaya çıktı.

Madrid ekibi geçtiğimiz hafta içinde Kral Kupası'nda Barcelona'ya kendi evinde 3-0 yenilerek elenmiş, ligde de yine Barcelona'ya 1-0 mağlup olarak rakibiyle puan farkının 10'a çıkmasını engelleyememişti.

Hollanda Ligi'nde 1 maç eksiğiyle lider PSV'nin 5 puan gerisinde bulunan Ajax ise çeyrek finale yükselirken hemen hemen tüm futbolseverleri şaşırtan bir oyun ortaya koydu.

Real Madrid karşısında Ajax'ın gollerini 7. dakikada bir ara Fenerbahçe'nin transfer gündeminde olan Hakim Ziyech, 18. dakikada David Neres, 62. dakikada Dusan Tadic ve 72. dakikada Lasse Schöne kaydetti.

Real Madrid'in tek golü ise 70. dakikada Marco Asensio'dan geldi. 90. dakikada Nacho Fernandez ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Tottenham Almanya'da kazanarak turladı

Gecenin diğer maçında ise Tottenham ilk maçta 3-0 yendiği B.Dortmund'u deplasmanda da 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen bir başka takım oldu. Tottenham'ın golünü 48. dakikada Harry Kane kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum