Real Madrid Ronaldo için bonservisi belirledi

Hakkında açılan vergi kaçırma soruşturmasının ardından Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'den ayrılmak istemesiyle İspanyol devi, oyuncu için bonservis bedelini belirledi.

Real Madrid Ronaldo için bonservisi belirledi
17 Haziran 2017 - 12:06

Geçtiğimiz günlerde hakkında açılan vergi kaçırma soruşturmasının ardından İspanya'dan ayrılma kararı alan Cristiano Ronaldo için Real Madrid'in istediğibonservis bedeli belli oldu. 

SERBEST KALMA BEDELİ 1 MİLYAR EURO

Marca'nın haberine göre 2009 yılında takıma katılan ve o dönem yapılan sözleşmeyle serbest kalma değeri 1 milyar Euro olan Cristiano için İspanyol devi bonservis bedelini 200 milyon Euro olarak belirledi. Şu anda Portekiz Milli Takımı ile Rusya'da Konfederasyon Kupası'nda mücadele eden Ronaldo ile turnuva bittikten sonra görüşecek Madrid ekibinin, oyuncu ile durumunu konuşacağı ancak ayrılık kararının gelmesi halinde de 200 milyon Euro bonservis bedeli istediğini açıklayacağı kaydedildi.


UNITED VE PSG İSTİYOR

Oyuncunun maliyetini sadece Manchester United ve PSG ile Çin Süper Ligi ekiplerinin karşılayabileceğini belirten Marca, Ronaldo'nun Asya'ya gitmeyi düşünmediğini de aktardı. 

200 MİLYON DOLAR TASARRUF EDECEKLER

Cristiano ile geçtiğimiz sezon 2017-2018'den itibaren başlayacak şekilde 2021'e kadar sözleşme imzalayan ve yıllık 50 milyon Euro maaş ödemeyi taahhüt eden Real, oyuncunun satışı durumunda dört sezon için toplamda 200 milyon Euro olacak maaşını ödemekten de kurtulacak ve böylece 200 milyon Euro tasarruf edecek. 

400 MİLYON EURO'LUK OYUNCU

Eğer Ronaldo 200 milyon Euro'ya satılırsa oyuncunun maaşından da 200 milyon Euro tasarruf edecek Real Madrid, toplamda 400 milyon Euro'luk bir bütçe ortaya çıkaracak. 

12 KUPA KAZANDI

2009 yılında o dönemin transfer ücreti rekorunu kırarak Manchester United'dan Real Madrid'e transfer olan Cristiano Ronaldo, burada üçü Şampiyonlar Ligi olmak üzere 12 kupa kazandı. Ayrıca 32 yaşındaki yıldız, geçtiğimiz yaz Portekiz ile EURO 2016'da da şampiyonluk sevinci yaşadı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum