Rıdvan Dilmen: Küçük hesaplar Aykut Kocaman'ın işi değildir

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, kendi web sitesinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dilmen, Fenerbahçe'deki Ali Koç, Aykut Kocaman ve Volkan Demirel tartışmalarını değerlendirşrken aynı zamanda Galatasaray'ın Fatih Terim'le sözleşme uzatmasını da doğru bulduğunu belirtti. İşte Rıdvan Dilmen'in değerlendirmeleri:

Rıdvan Dilmen: Küçük hesaplar Aykut Kocaman'ın işi değildir
17 Ekim 2018 - 19:28

Fenerbahçelilik” teraziye düştü. İnsanların çok Fenerbahçeli, orta Fenerbahçeli, eh Fenerbahçeli gibi kavramlarla değerlendirilmeye başladığını görüyoruz. Büyük usta Yaşar Kemal, “Fenerbahçeli olmak o kadar da kolay değildir” der. Yani Fenerbahçeliliğin terazisi olmaz, Fenerbahçelilik ölçülemez.

Geçenlerde rahmetli Kemal Sunal’ın filmini izliyordum ki hala kendisinin tüm filmlerini büyük bir zevkle izlerim. Hayatı, aile ilişkileri, temiz kalbi ve filmlerdeki sosyolojik tespitleriyle birlikte kendisini izlemek çok hoşuma gider, Allah nur içinde yatırsın. Kemal Sunal çoğu filminde Fenerbahçe forması giyer veya Fenerbahçe taraftarı olur. Ama benim izlediğim filmde Beşiktaş forması giymişti; Şeref stadında Necdet, Mehmet, Rasim abilerimizle antrenmanlar yapıyordu. Fenerbahçe’yi 5-0 yendiler filmde, o maçta bile içim titredi. Film icabı olsa bile Fenerbahçeliliğim ağır bastı. Fenerbahçe 1907’den beri büyük bir kulüptür. 7’den 70’e tüm taraftarları geçmişte de bugün de, takımına gönülden bağlıdır.

"Ali Koç antrenörlerle görüştü"

Sayın başkan Ali Koç, antrenör ve futbolcularla ilgili kararının sürecini ve sebeplerini açıkladı. Fenerbahçe’de görevlerine son verilen teknik heyetten analist Turgay Altay, kaleci antrenörü Murat Öztürk ve kondisyoner Alper Aşçı’nın Fenerbahçe’ye birçok hizmeti olmuştur. Bu üç arkadaştan 1987’de Fenerbahçe atletizm takımında olan da vardır, Ersun Yanal ve İsmail Kartal döneminde dahi teknik heyette görev yapan da.

Bu üç arkadaşımızla ilgili alınan her türlü karara saygı duyuyorum. Ali Koç’tan randevu istediklerini geçen cumartesi haberlerde gördük. Ancak haberlerde görmediğimiz bir şey var: Yurtdışında olan Ali Koç, antrenör arkadaşlarımızın “bir de bizi dinleyin” isteğine olumlu cevap veriyor, hatta pazartesi günü bu görüşmeyi gerçekleştiriyor. 

İçeriğini ve detaylarını henüz bilmesek de Ali Koç’un onları saatlerce dinlemiş olması ciddi bir yöneticilik başarısıdır. Fenerbahçe Kulübü bu görüşmenin içeriğiyle ilgili açıklama yapacaktır, ancak sonuç ne olursa olsun bence görüşmenin kendisi bile doğru ve demokratik tavırdır.

"Ali Koç erdemli davrandı"

Yapıldığından bahsedilen davranışların hata mı, yoksa yanlış mı olduğu konusunu arkadaşlarımız mutlaka başkanla istişare etmişlerdir. Hata ve yanlış diye ayırıyorum çünkü ikisi farklı sonuçları olan kavramlar. Hata insanidir, bilinçsiz olarak yapılmış bile olabilir. Ama yanlış öyle değildir, bilinçlidir, karşı tarafı sabote etme amacına kadar gider. Arkadaşların neyi hangi sebeple yaptığını biz bilemeyiz, ancak bu süreçten sonra kulüp tarafından alınacak her türlü karara saygı duyulmalıdır.

Ayrıca Ali Koç’un antrenör arkadaşların çocuklarının içinde bulunduğu sıkıntılara ne kadar üzüldüğünü ve gerekirse okullarında onları ziyarete gitmeyi planladığını duydum, bu da erdemli bir harekettir bana göre.

"Volkan krizi kendi çözmeli"

Aatıf, Volkan ve Dirar; profesyonellik gereği, kendilerine gösterilen yerde antrenmanlarına devam etmekteler. Volkan’ın açıklamalarını okudum. Yani hem Ali Koç hem de Volkan tarafını dinleme şansımız oldu. Volkan Fenerbahçe kulübü için büyük bir değerdir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum