River Plate ve Boca Juniors'dan Bernabeu için itiraz

River Plate ve Boca Juniors kulüpleri, CONMEBOL'un Libertadores Kupası finali rövanşının İspanya'nın başkenti Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanması yönündeki kararına itiraz etti.

River Plate ve Boca Juniors'dan Bernabeu için itiraz
01 Aralık 2018 - 09:41

Çıkan olaylar nedeniyle iki kez ertelenen Libertadores Kupası finali rövanşının, İspanya'nın başkenti Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanması yönündeki kararına River Plate ve Boca Juniors kulüpleri itiraz etti.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) Disiplin Kurulu'nun resmi olarak açıkladığı Libertadores Kupası finali rövanşının 9 Aralık'ta Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanması kararına, iki kulüpten de sert tepki geldi.

Normal şartlarda finalin rövanşına ev sahipliği yapması gereken River Plate'in yazılı açıklamasında, Disiplin Kurulu'nun maçı Santiago Bernabeu Stadı'na alma ve 400 bin dolar para ile iki resmi maçı seyircisiz oynama cezalarına karşı yasal itirazların yapılacağı duyuruldu.

Boca Juniors da resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, CONMEBOL'u "kurallara aykırı hareket etmekle" suçlayarak, alınan karara karşı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne kadar tüm yasal itirazların yapılacağını duyurdu.

Ayrıca dünya futbolunun sembol isimlerinden eski Arjantin Milli Takım Kaptanı ve eski Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Armando Diego Maradona da CONMEBOL için "futbolun kanayan yarası" ifadesini kullandı. La Red radyosuna konuşan Maradona, CONMEBOL Başkanı Alejandro Dominguez'e yönelik "Güvenliği sağlayın, maçı burada oynatın. Ne yani, ben ailemi bir Boca-River maçını izlemek için Madrid'e mi götüreceğim? Ne kadar para tutar biliyor musun? Bir de sonra para yok derler. Dominguez bulunduğu yere layık değil, bana onun dünya futbolundan konuşacağını söylemeyin." ifadelerini kullandı. 

Madrid Bernabeu, 4 büyük finale ev sahipliği yapan ilk stat olacak

İtirazlardan herhangi bir sonuç alınmaz ve final 9 Aralık'ta Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanırsa  bazı ilkleri de beraberinde getirecek.

Libertadores Kupası finali, tarihinde ilk defa Güney Amerika'nın dışında yapılırken Santiago Bernabeu Stadı da futbol dünyasında 4 büyük finale ev sahipliği yapan ilk stat olacak.

Real Madrid'in sahası olan Bernabeu, daha önce bir Dünya Kupası finali (1982), bir Avrupa Kupası finali (1964), 4 kez de Avrupa Şampiyonlar Ligi finaline (1957, 1969, 1980, 2010) ev sahipliği yapmıştı.

Santiago Bernabeu Stadı'nda bugüne kadar River Plate 5, Boca Juniors ise 1 kez karşılaşmaya çıktı.

Diğer yandan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, twitter hesabından yaptığı yazılı duyuruda, final maçının güvenliğini garanti etti. İspanyol basını da, polisin her iki takımın taraftarlarına karşı başkent Madrid'te geniş güvenlik önlemleri almak için alarma geçtiğini yazdı.

River Plate'in Antonio Vespucio Liberti Stadyumu'nda geçtiğimiz cumartesi oynanması gereken karşılaşma, River Plate taraftarının Boca Juniors oyuncularını taşıyan otobüse saldırmasının ardından bir gün sonraya ertelenmiş, ancak CONMEBOL, Boca Juniors'un karara itirazının ardından maçı ikinci kez erteleme kararı almıştı.

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'in iki köklü kulübü arasındaki finalin ilk ayağına Boca Juniors'un sahasında 2-2 sonuçlanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum