Roberto Carlos: 1998 finalinde Ronaldo'ya ne oldu?

Brezilya'nın iki büyük efsanesi, Ronaldo ve Roberto Carlos... Çok yakın arkadaşlar, hatta birbirleri için 'kardeşim' diyecek kadar yakınlar.

Roberto Carlos: 1998 finalinde Ronaldo'ya ne oldu?
04 Aralık 2022 - 11:20
1998 Dünya Kupası finalinden önce Ronaldo, "Roberto Carlos o gün benim hayatımı kurtardı" diyor. Peki o gün gerçekten ne oldu? 'Brazil 2002: The Real Story' belgeselinde Carlos, Ronaldo ile yaşadıklarını anlattı.

Finalde ev sahibi Fransa, Brezilya'yı 3-0 mağlup ederken Ronaldo, oldukça sönük bir performans geçirmiş ve daha sonraları maçtan önce sakatlandığı ifade edilmişti. Finalden saatler önce 'El Fenomeno' Ronaldo, konvülsiyon geçirmişti... Neler yaşandığını Ronaldo'nun o kupada oda arkadaşı olan Roberto Carlos'tan daha iyi bilen birisi olamazdı belki.

Roberto Carlos, Ronaldo için 'kan kardeşiyiz' benzetmesini yapıyor. Carlos, o gün için "Odada yanında kimse olmasaydı her şey daha kötü olabilirdi..." diyor. Ronaldo ise "Beni o gün Roberto Carlos kurtardı" açıklamasını yapıyor. 

Final öncesi neler yaşandı?

Brezilyalı efsane sol bek, "Benim için Ronaldo'yla ilgilenmek çok basitti. Bir odayı paylaşıyorduk ve bu içgüdüsel bir şeydi. Bir şeyler oluyor dedim, yardım etmem gerekiyor, bir doktor çağırıp durumu düzeltmeliydim. Doktorlara bağırdım. Odamızın yakın olduğu Leonardo ve Edmundo'ya seslendim, bağırmaktan başka bir şey yapamazdım, yardım etmem gerekiyordu." şeklinde konuştu. 

Dünya Kupası hakkında da konuşan Roberto Carlos, "Brezilya için Dünya Kupası bir zirvedir. 1998'de kaybettiğimizde ve kaybetme şeklimizle kendinizi çöp gibi hissediyorsunuz. Biliyorsunuz ki hayal kırıklığına uğrattığınız 200 milyon insan var. O turnuvanın kampı 53 gün sürdü. 52 gün muhteşemdi ve sonra bir gün her şeyi mahvetti. 2002'de de dört yıl önce yaptığımız şeylerin aynısını yaptık. Tek fark, kazandığımız son gündü ve bu her şeyi değiştirdi. Aslında bir fark daha vardı. Final günü Ronaldo'nun uyumasına izin vermedik." sözlerini kullanıyor." dedi. 

2022 Dünya Kupası'nda Brezilya'nın şansı

Roberto Carlos, ayrıca 2022 Dünya Kupası'nda da Brezilya'nın şansını değerlendirirken "Umarım Brezilya Katar'da kazanır ve hepimiz bu duyguyu yeniden yaşayabiliriz. Fark yaratmasını beklediğim oyuncular Thiago Silva, Neymar, Vinícius Júnior, Rodrygo, Casemiro, Raphinha, Pedro. Gabriel Jesus, Anthony, Gabriel Martinelli ve Richarlison'u da ekleyebiliriz. Pedro geçen ay Copa Libertadores'u kazandıklarında Flamengo'ya çok yardımcı oldu. Tipik bir 9 numara, şu anda bizde bu türden pek fazla oyuncu yok. İyi bir kaleci ve iyi bir forvetle şansımız olur. Alisson benim için dünyanın en iyi kalecilerinden biri. Neymar ile ilgili en önemli şey ise, saha dışında insanların onun hakkında söylediklerini umursamaması. Kazanırsa en iyisi olacak. Kaybederse eleştiriler gelir. Bunun futbol olduğunu kabul etmesi gerekiyor." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum