Roberto Carlos'tan Sevilla yorumu!

Fenerbahçe'nin unutulmaz oyuncularından Roberto Carlos, sarı-lacivertli ekibin Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Sevilla ile oynayacğaı maçı değerlendirdi.

Roberto Carlos'tan Sevilla yorumu!
16 Mart 2023 - 17:05 - Güncelleme: 16 Mart 2023 - 17:13
Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi sol beklerinden olan Roberto Carlos, Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Sevilla ile oynayacağı maçı yorumladı. 

Fenerbahçe'nin 2008 yılında Sevilla'yı Şampiyonlar Ligi'nden eleyerek çeyrek finale çıktığı kadroda da yer alan Roberto Carlos, hem o unutulmaz maçı bir kez daha anlattı, hem de bu gece oynanacak kritik 90 dakikayı değerlendirdi.

''Sevilla harika bir takımdı ama elemeyi başardık''

2008 yılında Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Sevilla'yı 3-2 yendiği maçta forma giyen, cezası nedeniyle rövanşta görev yapamayan Roberto Carlos bu tarihi maçla ilgili ''2007/2008 sezonunda Fenerbahçe formasıyla Sevilla karşısına çıkmıştım. Kadıköy’deki ilk maçta iyi bir sonuç almıştık. Daha sonra Sevilla’ya gittik ve orada çok zorlu bir maça çıkmıştık. O Sevilla, çok iyi oyunculara sahip harika bir takımdı. O zamanlar bizim için en önemli şey, Avrupa kupaları tecrübesi olan çok futbolcumuz vardı ve Sevilla’yı elemeyi başardık'' ifadelerini kullandı.

''Sevilla'nın en tehlikeli oyuncusu El-Nesyri''

İlk maçı ve Sevilla'yı değerlendiren Roberto Carlos, İspanyol ekibin en tehlikeli oyuncusu olarak El-Nesyri'i seçti ve  ''Fenerbahçe ilk maçı 2-0 kaybetti ama hala turu çevirmek için büyük bir şansı var. Sevilla’da 2 gol yediler ancak Kadıköy’de kendi taraftarlarıyla Fenerbahçe, toplam gol sayısında en azından eşitliği yakalayabilir. Fenerbahçe futbolcuları umarım önce genel skorda eşitliği yakalayıp ardından turu geçmeye çalışır. Çok iyi oynamalılar. Fenerbahçe taraftarına da çok iş düşüyor. Maçın her anında etkilerini gösterip, takımlarının tur atlamasına yardımcı olmalılar. Neler olacağını göreceğiz. Çünkü Kadıköy’deki atmosfer, Fenerbahçe taraftarının baskısı her rakibin gözünü korkutur.  Sevilla’nın en tehlikeli oyuncusunu seçsem, bu El- Nesyri olurdu. Ayrıca Lucas Ocampos ve Ivan Rakitic’i de sayabilirim. Kaleci Bounou da çok iyi'' dedi.

''En önemlisi şampiyon olup, Avrupa'da yer almak''

Gönlünün Fenerbahçe'de olduğunu da söyleyen Roberto Carlos, en önemli şeyin Fenerbahçe'nin Süper Lig'de şampiyon olup Avrupa kupalarında istikrarını sürdürmesi olduğunu ''Avrupa kupalarında oynayıp kazanmak kolay değildir ama ikinci maçın İstanbul’da olmasıyla Fenerbahçe’nin bir üst tura çıkmak için ciddi bir şansı var. Ben Fenerbahçe’de oynadım, o yüzden en içten dileklerimi onlara gönderiyorum. Umarım bir üst tura çıkmayı başarabilirler. Ancak en önemli şey Avrupa kupalarında oynamak. Fenerbahçe şampiyon olup Avrupa’ya tekrar dönmelidir. Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi veya oynayacakları diğer turnuvalar… Süper Lig’de de her sene şampiyon olmak zorundalar çünkü Fenerbahçe çok büyük, dünya çapında bir futbol kulübü'' ifadeleriyle dile getirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum