Romanya turnuvaya veda etti

Avrupa Basketbol Şampiyonası C Grubu'nda günün kapanış maçında Macaristan, grupta henüz galibiyeti bulunmayan Romanya'yı 80-71 mağlup etti.

Romanya turnuvaya veda etti
05 Eylül 2017 - 22:42

Avrupa Basketbol Şampiyonası C Grubu'nda günün kapanış maçında Macaristan, Romanya'yı 80-71 yendi.

Maça iki takım da savunma sertliklerini üst düzeyde tutarak başladı. Henüz grubunda galibiyeti bulunmayan Romanya, Macaristan ile dişe diş bir mücadele gösterse de ilk çeyreği 16-15'lik yenilgiyle kapadı. İkinci periyotta Macaristan oyuna ağırlığını koydu ve takımlar soyunma odasına Macaristan'ın 38-32'lik üstünlüğüyle gitti. Üçüncü periyotta, iki takım da hücumdaki etkinliğini arttırdı. Romanya bu dakikalarda Mandache ile etkili olurken, Macaristan ise Adam Hanga ve Vojvoda ile Romanya potasında tehdit oluşturdu ve takımlar final periyoduna Macaristan'ın 60-52'lik üstünlüğüyle gitti. Maçın final çeyreğinde Macaristan hata yapmadı ve zorlu maçtan 80-71'lik skorla galip ayrılmasını bildi.

Maçın en skorer isimleri Macaristan adına 26 sayı kaydeden David Vojvoda ve yine Romanya adına 26 sayı kaydeden Andrei Mandache olurken; Macaristan'da 25 sayı atan Adam Hanga da galibiyette büyük rol oynadı. Macaristan bu galibiyetin ardından C Grubu'nda oynadığı 4. maçta 2. galibiyetini aldı ve 4. sıraya yerleşti. Romanya ise turnuvada oynadığı 4 maçta da kazanamayarak turnuvaya veda etmeyi garantiledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum