Ronaldo'dan önce, Ronaldo'dan sonra

Cristiano Ronaldo, adını çoktan tarih kitaplarına yazdırmış bir futbolcu. Neden bu kadar tarihi bir isim olduğunu Portekiz milli takımına bakarak da anlayabiliyoruz...

Ronaldo'dan önce, Ronaldo'dan sonra
02 Nisan 2022 - 07:08
Teoman'ın ünlü şarkısında söylediği gibi: ''Senden önce, senden sonra... Daha kaç vücut gerek bana? Benim seni unutmama'' Portekiz'in kötü tarihini unutmasına tek bir vücut gerekiyordu. O da tabii ki Cristiano Ronaldo... Daha sonra ise Portekiz, Ronaldo'dan önce, Ronaldo'dan sonra diye ikiye ayrılmış durumda.

Cristiano Ronaldo öncesi Portekiz, yine kaliteli ayaklara sahip olan bir takımdı ancak düzenli bir başarısı yoktu. Tarih boyunca sadece 3 kez Dünya Kupası'na katılabildiler ve 3 kez Avrupa şampiyonalarında yer alabildiler. Büyük bir kupaları da yoktu.

Cristiano Ronaldo sonrası ne oldu?

Ancak Cristiano Ronaldo sonrası bambaşka bir Portekiz tarihi yazılıyor. Ronaldo'nun kadroda olduğu Portekiz, süper starıyla birlikte tam 5 kez Dünya Kupası'na katıldı. Yine Ronaldo ile birlikte 5 kez de Avrupa şampiyonası gördüler. Ronaldo öncesi bu sayının sadece 3 olduğunu unutmamak gerek.

Tarihi yıllar...

En önemli fark ise kupalarda... Ronaldo öncesi hiçbir kupası olmayan Portekiz, Cristiano Ronaldo ile birlikte EURO 16'da Fransa'yı finalde yenip şampiyon olmayı başardı. Bu kupa, Portekiz'in tarihindeki ilk Avrupa şampiyonası kupasıydı. Portekiz, 2019'da ise UEFA Uluslar Ligi'ni de kazanmayı başardı. Ronaldo döneminde 2 kupa... Hiç fena değil! Öncesinde bu sayının 0 olduğunu düşünürsek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum