Rusya - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Euro 2020 finallerine katılma mücadelesi veren A Milli Takımımız UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'taki 3. maçında 14 Ekim'de Rusya ile deplasmanda oynayacak. Rusya - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Rusya - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
11 Ekim 2018 - 23:50 - Güncelleme: 14 Ekim 2018 - 15:04

Euro 2020 finallerine katılma mücadelesi veren A Milli Takımımız UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'taki 3. maçında 14 Ekim'de Rusya ile deplasmanda oynayacak.

A Milli Takım, Rusya ile oynayacağı UEFA Uluslar Ligi karşılaşması için 12 Ekim Cuma günü Rize'den Soçi kentine seyahat edecek.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, ertesi gün bir futbolcusuyla birlikte 18.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

Ay-Yıldızlılar, Rusya'daki tek çalışmasını da 19.00'da Fisht Olympic Stadyumu'nda yapacak.

Rusya - Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Rusya ile Türkiye arasında Soçi'de 14 Ekim Pazar günü saat 19:00'da oynanacak karşılaşmayı TRT 1 ekranlara getirecek.

Millier Rusya'da

Öte yandan A Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi'nde Rusya ile 14 Ekim Pazar günü oynayacağı karşılaşma için cuma günü Soçi'ye ulaştı.

A Milli Takım kafilesini Soçi Havalimanı'nda T.C. Novorossisk Başkonsolosu Yunus Emre Öziğci ve beraberindeki heyet karşıladı.

A Milliler, daha sonra otobüsle kamp yapacakları otele geçti ve istirahate çekildi.

A Milli Takımımız'ın aday kadrosu 26 kişi olarak açıklanmış, Mehmet Topal'ın sakatlanması üzerine 25 kişiye düşmüştü. Milli Takım'ın aday kadrosu şu şekilde:

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta son durum ve turnuva statüsü şu şekilde:

Milli Takımımız'ın 564. maçı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 95 yıllık tarihinde 295'i resmi, 267'si özel 563 maçta, biri hükmen olmak üzere 212 galibiyet aldı, 132 defa berabere kaldı, 219 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 241'i deplasmanda, 242'si evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 741 gol attı, kalesinde 816 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 87 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 563 karşılaşmanın 483'ünü Avrupalılarla, 31'ini Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 23'ünü Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Hükmen galibiyet ve Kosova maçı

A Milli Futbol Takımı, geride kalan 563 maçın birini hükmen kazandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında 17 Kasım 2015 tarihinde İstanbul'daki Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan özel müsabaka 0-0 sona erdi. Bu müsabakadan 6 ay sonra FIFA, Yunanistan'ın kural dışı futbolcu oynattığı gerekçesiyle karşılaşmayı Türkiye lehine 3-0'lık skorla tescil etti.

Öte yandan, Türkiye'nin 21 Mayıs 2014 tarihinde deplasmanda Kosova ile yaptığı ve 6-1 kazandığı özel maç, söz konusu tarihte Kosova'nın UEFA ve FIFA üyesi olmaması nedeniyle değerlendirmeye alınmadı.

Lucescu dönemindeki 15. karşılaşma

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu dönemindeki 15. maçına Rusya karşısında çıkacak.

Ay-yıldızlı ekip, Rumen teknik adam idaresinde oynadığı 14 maçta 4 galibiyet alırken, 5 kez mağlup oldu, 5 kez de eşitliği bozamadı.

Lucescu yönetiminde oynadığı 6'sı resmi, 8'i özel 14 maçta 17 kez rakiplerinin filelerini havalandıran Türkiye, kalesinde ise 22 gol gördü.

Rusya'nın kadrosu açıklandı

A Milli Takımımızın 14 Ekim'de UEFA Uluslar Ligi'nde karşılaşacağı rakibi Rusya'nın İsveç ve Türkiye maçları aday kadrosu açıklandı.

Teknik Direktör Stanislav Çerçesov tarafından belirlenen aday kadroda şu isimler yer alıyor:

Kaleci: Guilherme (Lokomotiv Moskova), Andrei Lunev (Zenit), Anton Shunin (Dinamo Moskova)

Defans: Mário Fernandes (CSKA Moskova), Roman Neustädter (Fenerbahçe), Egor Sorokin (Rubin Kazan), Andrei Semenov (Akhmat Grozny), Fedor Kudryashov (Rubin Kazan), Georgi Dzhikiya (Spartak Moskova), Igor Smolnikov (Zenit), Konstantin Rausch (Dinamo Moskova), Elmir Nabiullin (Zenit)

Orta Saha: Denis Cheryshev (Valencia), Daler Kuzyaev (Zenit), Yuri Gazinski (Krasnodar), Ruslan Kambolov (Rubin Kazan), Roman Zobnin (Spartak Moskova), Aleksei Ionov (Rostov), Aleksandr Erokhin (Zenit), Alan Dzagoev (CSKA Moskova), Aleksandr Golovin (Monaco), Aleksei Miranchuk (Lokomotiv Moskova)

Forvet:  Anton Zabolotny (Zenit), Dmitri Poloz (Rubin Kazan), Artem Dzyuba (Zenit)

YORUMLAR

  • 0 Yorum