Sabri-Selçuk geriliminin perde arkası

Galatasaray'da derbi mağlubiyetinin arkasından takım içindeki sürtüşmelere dair detaylar ortaya çıkmaya başladı

Sabri-Selçuk geriliminin perde arkası
21 Kasım 2016 - 09:00

Galatasaray'da derbi mağlubiyetinin arkasından takım içindeki sürtüşmelere dair detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Fenerbahçe maçının ikinci yarısında Cavanda'nın oyuna girdiği esnada yedek kulübesinde Ayhan Akman ile tartışan Selçuk İnan'ın, oyuna kendisi alınmadığı için münakaşa ettiği ve Akman ile sert bir dialog yaşandığı ekranlara yansıdı.

Maçtan sonra bu ikilinin doping odasına giderek burada tartışmaya devam ettiği ve daha sonra Selçuk İnan'a, teknik direktör Jan Olde Riekerink'in pazartesi idmanına gelme dediği ortaya çıktı. Selçuk İnan, bugün yapılan idmana katılmadı.

Ntvspor'a açıklama yapan Selçuk İnan ise bugün Fanatik kaynaklı çıkan kadro dışı bırakıldığı haberlerini ise yalanladı ve yarın (Salı) başkan Dursun Özbek ile konuşacağını belirtti.

Sabri ve Selçuk gerginliği nereye dayanıyor?

Bugün Gamaspor.com'da Sabri - Selçuk savaşına dair bir analiz yayınlandı. Analizde özetle Prandelli dönemi kadro dışı bırakılan Sabri Sarıoğlu'nun, o dönem kendisi ile beraber kadro dışı kalan Gökhan Zan için Selçuk ve Burak'ın Prandelli ile konuşmaları ama kendisinin adının geçmemesi üzerine aralarının açıldığı ve Sabri'nin Selçuk, Burak ile beraber Olcan ve Umut'a da sırt çevirdiği belirtildi.

Selçuk İnan  - Ayhan Akman gerginliği sonrasında ise ''idmana çıkma'' diyen Riekerink'in bu kararı daha sonra takımla paylaşıp oyuncuların yorumunu aldığı ve Sabri'nin de bu karara katıldığı, bunu da Prandelli dönemindeki tavrın intikamı olarak yaptığı ifade edildi.

Galatasaray'da 3 cephe açıldı:

Sabri cephesi / Selçuk cephesi / Hollandalılar cephesi

Sabri - Selçuk savaşı ve takım içindeki huzursuzlukların öncesi ile beraber şu anda üç ayrı cephe açıldı. Sabri cephesi, Selçuk cephesi ve bir de Hollandalılar cephesi.

Her zaman yabancı oyuncuların ayrı olarak takıldığı Galatasaray'da bu sefer Sneijder'in farklı bir ağırlığı var.

Riekerink'in takımın başına getirilmesinden seçilen Hollandalı oyuncular kararına kadar Sneijder'in takım üzerinden etkisi yazılıp çizildi.

Selçuk, Ayhan Akman ile olan savaşıyla Riekerink'in de onu idmana almamasyla beraber karşı cephede.

Sabri ise eskinin intikamını kovalama peşinde kendisine bir cephe oluşturdu. Takımda yanına kimi çektiği ise bilinmezler arasında.

Ne olacak?

Şimdi bu üç cepheli savaşta işlerin nereye gideceği, takımın ligdeki performansına nasıl etki edeceği de merak konusu.

Bu hafta takınmdan gönderilen Hamza Hamzaoğlu'nın takımı Bursaspor ile TT Arena deplasmanına gelecek olması ise işleri oldukça çetrefilli kılıyor.

Olası bir Bursaspor galibiyeti Galatasaray'da krizin çapını biraz daha büyütebilir.