Şampiyonlar Ligi Chelsea'nin!

Portekiz'de oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Chelsea, Manchester City'i 1-0 mağlup ederek büyük kupanın sahibi oldu.

Şampiyonlar Ligi Chelsea'nin!
29 Mayıs 2021 - 23:50 - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 - 00:40
Şampiyonlar Ligi'nde kazanan Chelsea! İki İngiliz ekibi Chelsea ve Manchester City'nin Estadio do Dragao'da karşı karşıya geldiği finali kazanan 1-0'lık skorla Chelsea oldu.

Chelsea'ye kupayı getiren golü 42. dakikada Kai Havertz kaydetti. Alman futbolcu, kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi golünü Şampiyonlar Ligi finalinde atmayı başardı.

Thomas Tuchel tarih yazdı

Böylece Chelsea, 2012'den sonra ikinci Şampiyonlar Ligi kupasını kazanırken tarihinde ilk kez finale çıkan Manchester City eli boş döndü. Chelsea'nin teknik direktörü Thomas Tuchel ise kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı.

Karşılaşmanın ilk yarısında Chelsea'de Thiago Silva, ikinci yarısında ise Kevin De Bruyne sakatlıkları nedeniyle maça devam edemediler. Antonio Rudiger ile çarpışan De Bruyne, göz yaşları ile sahayı terketti.

Manchester City'de Sergio Agüero ise kulübüyle son kez sahaya çıktı. Arjantinli golcü, 75. dakikada Raheem Sterling yerine oyuna dahil oldu.

Guardiola, Tuchel'i geçemiyor!

Chelsea, bu sonuçla birlikte Manchester City'i üst üste üçüncü kez mağlup etti. Pep Guardiola, kariyerinde üçüncü kez bir takıma üst üste 3. kez mağlup oldu. Guardiola, bundan önce sadece Real Madrid ve Liverpool'a 3 maç kaybetmişti. 

Öte yandan Portekiz'de oynanan müthiş finali 16.500 taraftar takip etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum