Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk ihtimalleri

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı yaşanırken, 8 takımın şampiyonluk ihtimallerini değerlendirdik.

Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk ihtimalleri
12 Ağustos 2020 - 18:24
FUTBOO | Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale heyecanı başlıyor. 8 takım Avrupa'nın en büyüğü olmak için mücadele edecek. Peki mutlu sona hangisi ulaşacak? Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde favorilerin yanı sıra sürpriz diyebileceğimiz takımlar da yer alıyor.

Takımların son durumları, performansları, eşleşmelere göre Şampiyonlar Ligi'ni kazanma ihtimalleri nasıl? Şampiyonlar Ligi'ni kazanma ihtimallerine göre 8 takımı sıraladık.

8) Lyon, Fransa

Lyon, Juventus'u kupanın dışına iterek aslında çok büyük bir iş başardı. Hem de öyle 'şansa tur atladılar' diyebilecek bir duruma da izin vermeden. İlk maçı 1-0 kazanan Lyon, ikinci maçı 2-1 kaybetse de turu geçti. Ancak ne olursa olsun mücadelesiyle alkış toplayan Lyon'un Şampiyonlar Ligi'ni kazanma ihtimalinin çok düşük olduğu da bir gerçek. 8 takım arasında kadro olarak yeterli olduklarını söylemek zor. Bir de kura şanssızlıkları var. Premier League'i kaybedip tamamen Şampiyonlar Ligi'ne odaklanan Manchester City ile çeyrek finalde eşleştiler. Daha da kötüsü var. Bu turu geçseler bile yarı finalde bu kez Barcelona - Bayern Münih eşleşmesinden gelecke takımla oynayacaklar. 
 

7) RB Leipzig, Almanya

Nagelsmann'ın önderliğinde şahane işler yapan, izlemesi keyifli bir takım olan RB Leipzig, bu turu geçebilir. Rakipleri Atletico Madrid ve iki takım arasında ezici bir fark bulunduğunu söylemek zor. Atletico elbette favori ancak RB Leipzig'in de şansı var. Yine de RB Leipzig bu turu geçse bile Şampiyonlar Ligi finaline çıkıp, kupayı alabilecek güçte mi? Açıkçası Nagelsmann'ın takımının biraz daha güçlenmesi ve tecrübe kazanması gerekiyor. Bu sezon olmayabilir ama ileride bir de RB Leipzig'i Şampiyonlar Ligi finalinde görebiliriz.

6) Atalanta, İtalya

Gasperini'nin herkesin beğenisini kazanan, açık futbol oynayan ve bol gollü maçlar çıkaran takımı Atalanta, birçok futbolseverin gönlünde taht kurdu. Hatta birçok futbolsever bu sezon Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak bir peri masalına imza atmalarını istiyor. Bu gerçekten hikayesi olan bir şampiyonluk olurdu ancak gerçekleşmesi kolay mı? Açıkçası bunu söylemek zor. Çeyrek finalde Paris Saint Germain ile karşılaşacaklar. Çok üst düzey bir performans göstermeleri gerekecek. Tabii bu turu geçseler, kupa için 2 yarı final ve bir finalde başarılı olmaları gerekiyor. Zor, çok zor ama Atalanta şu ana kadar birçok zoru başardı.

5) Atletico Madrid, İspanya

Diego Simeone'nin takımı daha önce büyük başarılara alışkın. Bu başarı listesine Şampiyonlar Ligi'ni ekleyebilecekler mi? Açıkçası kolay değil. Atletico savunmasıyla alkış alan ancak hücumda zaman zaman çok zorlanan bir takım. Her ne kadar Liverpool'u elemeyi başarsalar da bu başarıyı kaç kez tekrar edebilirler? Kupayı alma şansları az da olsa, bu turu geçme ihtimalleri olduğu açık. RB Leipzig, Manchester City, Bayern, Barcelona, Paris SG gibi ihtimalleri düşününce onlar için ideal bir rakip gibi görünüyor. Eğer savunmayı aynı derecede tutarlar ve biraz hücumda fark yaratabilirlerse, final onlar için en iyi ihtimal olur.
 

4) Barcelona, İspanya

Normal şartlarda Barcelona, favori birinci ya da ikinci takım olurdu ancak bu sezon hiç iyi değiller. Hoca değişiklikleri, takımda yaşananlar, La Liga'daki hayal kırıklığı... Her şey kötü gidiyor ve bir de çeyrek final eşleşmeleri! Bayern Münih ile eşleştiler ki, bu sezon inanılmaz işlere imza atan Bayern karşısında turu geçme şansları da çok yok. Ancak ne olursa olsun Messi gibi bir yıldızın olduğu takım, en favori 4 takımdan biri...

3) Paris SG, Fransa

Ligue 1 ya da Fransa Kupası ya da diğer yerel kupalar onlar için gerçek hedef değil. Paris SG'nin sahipleri bu takımı Şampiyonlar Ligi'ni alması için kurdu. Mbappe, Neymar, Icardi ve diğer yıldızlar... Tuchel'in takımı için bu sezon çok kritik. Ve büyük bir kura şansına da sahipler. Atalanta'yı elerlerse RB Leipzig - Atletico eşleşmesinden gelecek takımla oynayacaklar. Kura şanslarını da düşünürsek Paris Saint Germain, bu sezonun Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. favorisi...

2) Manchester City, İngiltere

Premier League'de hüsrana uğrayan Pep Guardiola ve öğrencileri, bunu Şampiyonlar Ligi ile telafi etmek istiyor. Bir önceki turda Real Madrid'i eleyerek İngiltere'de bocalasalar da ne kadar güçlü olduklarını gösterdiler. Çeyrek finalde Lyon karşısında zorlanmaları büyük sürpriz olur. Yarı final için Barcelona - Bayern maçı belirleyici olacaktır. City bu turu geçer ve Barcelona ile eşleşirse finale daha kolay çıkacaktır. Ancak Bayern ile eşleşirlerse işler karışabilir.

1) Bayern Münih, Almanya

Çeyrek finalde Barcelona ile eşleşen bir takımın Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorisi olarak gösterilmesi elbette pek alışık olduğumuz bir durum değil. Ancak konu bu sezonki Bayern Münih olunca işler değişiyor. Bundesliga'da şov yaptılar, Şampiyonlar Ligi'nde de aldıkları sonuçlarla ne kadar formda olduklarını gösteriyorlar. Elbette bir de ellerinde Lewandowski var. Bayern, çeyrek final öncesi Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorisi...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum