Şampiyonlar Ligi'nde son gün heyecanı

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında son 16'ya kalan son takımlar belli oluyor. İşte tur şansları, senaryolar...

Şampiyonlar Ligi'nde son gün heyecanı
09 Aralık 2020 - 02:32
Şampiyonlar Ligi'nde bu gece 8+1 (PSG - Başakşehir) maç ile grup aşamasını kapatıyoruz. Peki kalan 4 grupta kimlerin şansı var, kimler son 16'ya kalmaya daha yakın?

A Grubu'nda Red Bull Salzburg ve Atletico Madrid arasındaki maçta kazanan takım son 16'ya kalacak. Avusturya'daki maç tam bir final niteliğinde. Bayern zaten gruptan çıkmayı garantilemişti. 

B Grubu alev aldı, 4 takım da çıkabilir!

En karışık grup ise B Grubu. 4 takımın da tur atlama şansı bulunuyor. Mönchengladbach 8 puanla lider, Shakthar ve Real Madrid'in 7 puanı var ve son sıradaki Inter, 5 puana sahip. Bu grupta takımların sadece kendi alacağı sonuçlar da yeterli olmayabilir. 

İspanya'da oynanacak Real Madrid - Mönchengladbach maçında yenen takım zaten gruptan çıkıyor. Beraberlik halinde ise Mönchengladbach tur atlıyor, Real Madrid diğer maçın sonucunu bekliyor. Inter, İtalya'da Shakhtar'ı yener ve Real Madrid de Mönchengladbach'ı yenerse Inter ve Real Madrid kol kola gruptan çıkıyor. Inter yener, Real Madrid ve Mönchengladbach berabere kalır ise Real Madrid ve Mönchengladbach, maç sonu birlikte son 16'ya kalıyor.

Inter, Shakhtar ile berabere kalırsa, Madrid'deki maç da berabere biter ise bu kez çok sürpriz bir şekilde Mönchengladbach ve Shakhtar gruptan çıkıyor. Yani son hafta alev almış durumda.

Avrupa Ligi mücadelesi

C Grubu'nda ise zaten Manchester City ve Porto tur atlamayı garantilemişti. Olympiakos ve Marsilya, 3. olup Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veriyor. Olympiakos, Yunanistan'da Porto ile, Marsilya ise deplasmanda City ile karşılaşacak.

Hollanda'da final gibi maç!

D Grubu'nda da tam bir final maçı var. Ajax - Atalanta maçında Ajax kazanması halinde gruptan çıkıyor ama beraberlik Atalanta'yı bir üst tura çıkartacak. Liverpool lider olarak gruptan çıkmayı daha önceden garantilemişti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum