Samsunspor tarih yazmak istiyor

Ertuğrul Sağlam önderliğindeki Samsunspor, Süper Lig hasretine son vermek için emin adımlarla ilerliyor. Tek hedef 9 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig!

Samsunspor tarih yazmak istiyor
12 Kasım 2020 - 15:07 - Güncelleme: 13 Kasım 2020 - 15:09
FUTBOO | Cumhuriyet yıllarına dayanan futbol geçmişi olan bir şehir Samsun ve Türk futbolunun en köklü kulüplerinden Samsunspor! Süper Lig’de geçirilen uzun yıllar sonrasında yaşanan sıkıntılı süreçleri adım adım atlatmaya başlayan Samsunspor, 9 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’i hedefliyor.

Ertuğrul Sağlam önderliğinde geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’e yükselen Samsunspor, şu ana kadar gösterdiği performansla Süper Lig için iddialı olduğunu gösterdi.
 
TFF 1. Lig’de Samsunspor
Maç: 9
Galibiyet: 4
Beraberlik: 4
Mağlubiyet: 1

Kırmızı-beyazlı ekip uzun yıllar süren sıkıntılı günleri atlatmak adına ilk adımı geçen sezon takımın başına, kulübün efsanelerinden Ertuğrul Sağlam’ı getirerek atmıştı. Ertuğrul Sağlam’ın çalıştırdığı Samsunspor, TFF 1. Lig’e yükselirken, bu sezon da oldukça istikrarlı sonuçlar almayı sürdürüyor.

Ertuğrul Sağlam etkisi

Kırmızı-beyazlı ekip TFF 1. Lig’de 9 maç sonunda 16 puanla 3. sırada yer alıyor. Nadir Çiftçi, Burak Çalık, Guido Koçer gibi tecrübeli isimlere sahip Samsunspor, Ertuğrul Sağlam’ın göreve gelmesinin ardından oynadığı lig maçlarında sadece 2 yenilgi aldı. 
 

Samsunspor’un Süper Lig’e çıkması kulüp için önemli olduğu kadar Ertuğrul Sağlam adına da büyük önem taşıyor. 2008/2009’da Süper Lig’de Bursaspor’u tarihe geçerel şampiyon yapan Sağlam, Samsunspor’u Süper Lig’e çıkarması halinde de önemli bir başarıya imza atmış olacak. Sezon sonu Samsunspor mutlu sona ulaşırsa, kırmızı beyazlı ekip TFF 1. Lig’e çıktığı ilk sezon sonunda Süper Lig’e yükselmiş olacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum