Samsunspor, yıldız oyuncuyu Türkiye'ye getirdi!

Süper Lig'in yeni ekibi Yılport Samsunspor, İspaynol golcü Paco Alcacer'i kadrosuna katmak için Türkiye'ye getirdi.

Samsunspor, yıldız oyuncuyu Türkiye'ye getirdi!
13 Eylül 2023 - 10:59 - Güncelleme: 13 Eylül 2023 - 11:08
Transferin hareketli kulübü Yılport Samsunspor, transferde bombayı patlatacakken son anda pürüz çıktı.

İmza için geldi

Kırmızı-beyazlılar, Başkan Yüksel Yıldırım'ın uzun zamandır ilgilendiklerini söylediği ve tüm şartlarını zorladıklarını vurguladığı Paco Alcacer transferinde mutlu sona ulaşmaya çok yaklaşmıştı. Karadeniz ekibi, 30 yaşındaki İspanyol yıldız golcüyü imza atmak için İstanbul'a getirdi.

Yıllık 2,5 milyon euro

Samsunspor, Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Sharjah'la 2025'e kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli santrforla yıllık 2.5 milyon euro'ya anlaşmıştı. Alcacer; geçtiğimiz sezon Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Sharjah'ta 35 maça çıktı. İspanyol santrfor bu karşılaşmalarda 9 gol ve 10 asistlik performans gösterdi.

Alcacer'in kariyeri

2016 yılında Valencia'dan Barcelona'ya 30 milyon euro'ya transfer olan İspanyol forvet, 2018'de ise 21 milyon euro'ya Alman devi Borussia Dortmund'un yolunu tutmuştu. Barcelona'da boy gösterdiği 50 maçta 15 gol-8 asistlik performans gösterirken, Borussia Dortmund'da ise 47 karşılaşmada 26 gol ve 4 asistlik katkı verdi.

Transferde pürüz çıktı!

Yılport Samsunspor'un, bir dönem Barcelona forması da giyen Paco Alcacer, transferi mutlu sonla bitmedi. Futbolcunun, ailevi sebeplerden dolayı mevcut kulübünden ayrılmak istemediği iddia edildi

Kırmızı-beyazlılar, bir aydır İspanyol forvet oyuncu Paco Alcacer'ı renklerine katmak için uğraşıyordu. Bein Sport haberine göre, Samsunspor oyuncunun kulübü ile her türlü anlaşmaya varsa da Paco Alcacer ailevi sebeplerden dolayı mevcut kulübünden ayrılmak istemediğini ilettiği öne sürüldü.

Paco Alcacer geçen sezon Sharjah FC formasıyla 35 maça çıktı. İspanyol futbolcu bu karşılaşmalarda 9 gol ve 10 asistlik performans gösterdi.

Muhammed Gümüşkaya da geliyor

Yılport Samsunspor Belçika ekibi Westerlo'dan Fenerbahçeli eski futbolcu Muhammed Gümüşkaya'yı da kiralık olarak kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Geçen sezon başında Westerlo'ya transfer olan 22 yaşındaki orta saha, Fenerbahçe altyapısından yetişti. Westerlo ile 2026'ya kadar kontratı bulunan genç maestro, geçen sezon 17 maçta 1 gol attı. Bu sezon takımının ilk 3 maçında sahaya çıkarken, 78 dakika süre alabildi. Son 3 karşılaşmada ise forma giyemedi.

(Sabah)

YORUMLAR

  • 0 Yorum