Samuel Eto'o kimdir?

Fenerbahçe’nin transferinde sona geldiği Samuel Eto’o kimdir? Başarıları, kariyeri ve rakamsal detayları haberimizin detayında…

Samuel Eto'o kimdir?
24 Temmuz 2017 - 16:45

Fenerbahçe’nin kadrosuna katmak için yoğun mesai harcadığı Samuel Eto’o, şu an Süper Lig’de oynayan en kariyerli futbolculardan bir tanesi. Kariyerinde birçok Avrupa takımını ve sayısız başarıları sığdıran Samuel Eto’o’nun rakamsal değerleri ve kariyerinden kesitler…

10 Mart 1981 tarihinde, Kamerun’un Douala şehrinde dünyaya gelen Samuel Eto’o, kariyerinin ilk adımlarını ülkesinde attı. 96 yılında Real Madrid’in pilot takımına transfer olan Eto’o, İspanya’da kiralık olarak Leganes, Espanyol formaları giydi.

2000 yılının ara transfer döneminde Mallorca’ya transfer olan Eto’o 4 yıl formasını giydiği takımda elde ettiği İspanya Kral Kupası şampiyonluğu ve performansıyla dikkat çekti. Atletik yapısı ve bileklerine hakim oyun stili oyuncuya Barcelona kapılarını açtı.


BARCELONA İLE ZİRVEYE

2004 yılında Barcelona’ya büyük umutlarla transfer edilen Eto’o yeni kulübüne 27 milyon euroya mâl oldu. Geldiği ilk sezonda La Liga şampiyonluğu yaşayan Eto’o, Barcelona’da 2005/06 ve 2008/09 yıllarında La Liga, 2005-2006 yıllarında İspanya Süper Kupası, 2006-2009’da da Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

Barcelona’nın 6 kupa kaldırdığı rekor sezonunda Samuel Eto’o başrol oynayan futbolculardandı.

2009’da Barcelona’dan ayrılmak istediğini belirten Samuel Eto’o, Zlatan Ibrahimovic’in İnter’den Barcelona’ya gitmesiyle takasta kullanıldı.

Eto’o Barcelona’da görev aldığı 145 maçta 108 gol atmıştır.


ZİRVEDE KALMAYA DEVAM

2009’da Jose Mourinho’nun çalıştırdığı İnter’e transfer olan Eto’o, Inter’de 67 Serie A maçında forma şansı buldu. Eto’o, 33 gol atmış ve aynı zamanda da 1 Serie A, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası ve 1 de Dünya Kulüpler Kupası kazanmıştır.

PARAYA TAMAM DEDİ

İnter’den Anzhi’ye transfer olan Eto’o, o zamanın rekor yıllık ücretiyle spor medyasında çok konuşuldu. 2 yılda toplam 40 milyon euro kazanan Eto’o, 2 yıllık Rusya macerasının ardından Chelsea ile Avrupa’ya geri döndü.

Chelsea ile Premier League’e alışmakta zorluk çeken Eto’o ilk defa “Eto’o bitmiş” yorumlarının yapılmasına neden olmuştu. Chelsea’den Everton’a geçen Kamerunlu süper star, burada da tutunamadı ve Sampdoria ile Serie A’ya döndü.

TÜRKİYE’DE KLASINI KONUŞTURDU

2015’te Antalyaspor’un Samuel Eto’o transferi büyük yankı getirdi. Takımını sırtlayan ve kritik maçlarda kritik puanlar kazandıran Eto’o, “Eto’o bitmemiş” dedirtti ve adından sıkça söz ettirdi.

Geldiği ilk sezonda Antalyaspor formasıyla 32 maça çıkan Eto’o, 20 gol, 6 asistle beklentileri fazlasıyla karşıladı. Geçtiğimiz sezon özellikle 3 büyüklerin radarına giren Samuel Eto’o, Antalyaspor’a 18 gol, 5 asistle katkı sağladı ve takımının puan cetvelinde üst sıralarda yer almasında büyük pay sahibi oldu.


KAMERUN MİLLİ TAKIMI

17 yıldır Kamerun Milli Takımı’nın formasını giyen Sameul Eto’o, Fenerbahçe’nin Kamerunlu kalecisi Carlos Kameni gibi istikrar abidesi. Ülkesi adına çıktığı 118 maçta 56 gol atan Eto’o, Kamerun’la Afrika Şampiyonası’nda kupaya uzandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum