Sarri'den Kepa açıklaması

İtalyan teknik adam dün oynanan İngiltere Lig Kupası finalinin uzatma sürelerinin bitimine kısa bir süre kala sakatlanan Kepa'yı oyundan almak istemiş, ancak İspanyol kaleci durumunun iyi olduğunu belirterek çıkmak istememişti.

Sarri'den Kepa açıklaması
25 Şubat 2019 - 15:15 - Güncelleme: 25 Şubat 2019 - 15:30

Dün gece Wembley Stadı'nda Manchester City'nin Chelsea'yi penaltılarla 4-3 yenerek müzesine götürdüğü İngiltere Lig Kupası finaline (Carabao Cup) Londra ekibinin menajeri Maurizio Sarri ile 24 yaşındaki İspanyol kalecisi Kepa Arrizabalaga arasındaki kavga tartışma damga vurmuştu.

İtalyan teknik adam maçın uzatma sürelerinin bitimine kısa bir süre kala sakatlanan Kepa'yı oyundan almak istemiş, ancak İspanyol kaleci durumunun iyi olduğunu belirterek çıkmak istememişti. 

Sarri ısrarla yedek kaleci Willy Cabellero'yu oyuna almak istemişti. Bunun üzerine maçı yöneten hakem Jonathan Moss, Kepa'nın yanına giderek durumunu sormuştu. İspanyol kalecinin iyi olduğunu ve oyundan çıkmak istemediğini belirtmesi üzerine de oyun değişiklik yapılmadan devam etmişti. 

Bu gelişme üzerine oldukça sinirlenen ve soyunma odasına doğru hareketlenen Sarri daha sonra geri gönmüştü.

İtalyan menajer bugün konuyla ilgili bir açıklama yaparak konunun tamamen bir yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirtti.

Sarri'nin açıklamaları şu şekilde:

"Meseleyi yanlış anladım ve bunu kulüp doktorunun yanıma gelmesinden sonra fark ettim. Ben Kepa'ya fiziksel bir sıkıntısı olup olmadığını ve eğer varsa kendisini değiştirebileceğimi söyledim. O ise hiçbir sorunu olmadığını söyledi ve haklıydı. Dediğim gibi ortada tamamı ile büyük bir yanlış anlaşılma mevcut. Onun penaltılara gidemeyeceğini düşünmüştüm ve sakinleşmek için tünele doğru gittim."

Öte yandan penaltılara kalan mücadeleyi Manchester City 4-3 kazanarak kupayı müzesine götürürken, Kepa Arrizabalaga City'nin Alman oyuncusu Sane'nin penaltısını kurtarmayı başarmıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum