Şenol Güneş: Emre bizimle olacak

A Milli Takım'ın İzlanda ve Andorra ile oynayacağı EURO 2020 Elemeleri H Grubu maçları öncesi tecrübeli teknik direktör basın toplantısında açıklamlarda bulundu.

Şenol Güneş: Emre bizimle olacak
11 Kasım 2019 - 15:14 - Güncelleme: 11 Kasım 2019 - 16:24

A Milli Takım'ın İzlanda ve Andorra ile oynayacağı EURO 2020 Elemeleri H Grubu maçları öncesi tecrübeli teknik direktör basın toplantısında açıklamlarda bulundu.

Güneş'in sözleri şu şekilde:

"Son düzlüğe geldik"

"Yarışta ilk günden beri oldukça mesafe katettik. Son düzlüğe geldik, son adımı da iyi atmak istiyoruz. Anadolu'da başlayan bu yarışı, İstanbul'da bitirip Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Hedefimiz kalan 2 maçtan 6 puan almak ancak İzlanda karşısında alınacak beraberlik de EURO 2020 için yeterli olacak. İzlanda maçtan bir gün önce İstanbul'a gelecek, şu anda Antalya'da kamptalar. Beş oyuncumuz Avrupa'dan geliyor bugün. Ümit takımda olan Altay Bayındır'ı bizimle birlikte idmanda görmek istiyoruz. Perşembe günü birlikte, daha önce başardığımız, aldığımız iyi sonuçlarla Türkiye'yi mutlu ettiğimiz gibi yine mutlu etmek istiyoruz. Herkesin duasını bekliyoruz. Maçın sonunda mutlu olarak ayrılmak istiyoruz."

"İyi sonuçlarla Türkiye'yi yine mutlu etmek istiyoruz"

"İzlanda, Fransa ile birlikte gruba başlamadan önce en güçlü rakibimizdi. Önümüzdeki 2 maçta hedefimiz 6 puandır. Buradan alacağımız 1 puanla gruptan çıkmayı garantileyeceğiz. Hedefimiz Avrupa Futbol Şampiyonası'ydı, bu şekilde bunu hayata geçirmiş olacağız. Birlikte, daha önce başardığımız, aldığımız iyi sonuçlarla Türkiye'yi mutlu ettiğimiz gibi yine mutlu etmek istiyoruz. Herkesin duasını bekliyoruz."

"Avrupa Kupaları'na direkt gitmek için herkesin sorumluluğu var"

"Kulüplerimizle ve oyuncularımızla birlikteyiz. Hem ülke içinden hem dışından aldığımız oyuncularla başarılı olmak istiyoruz. Umarım Avrupa Ligi'nde devam edecek takımlarımız olur. Avrupa kupalarına direkt gitmek için herkesin sorumluluğu var. Kulüplerimizin Avrupa'da aldığı kötü sonuçlar hepimizi üzüyor. Bazı takımlarımız UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Umarım Galatasaray, Brügge'ü yener ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eder."

"Türk futbolunun eksikleri ve sorunları da var"

"4 büyüklerden 7 futbolcu alabildik. Eskiden daha fazla alıyorduk. Türk futbolunun eksikleri ve sorunları da var. Bu şampiyonaya katıldığımızda o tecrübeyle dünya kupasına katılarak 4 yıl içinde Türk futbolunun ivmesini ortaya koyarız. İnşallah Avrupa Şampiyonası'na katıldıktan sonra o tecrübe ile Dünya Kupası'na da katılırız. Şu ana kadar geldiğimiz noktadan memnunum."

"İzlanda, biz bunları yendik yine yeneriz düşüncesiyle gelecek"

"Gruptaki tek mağlubiyetimizi İzlanda'dan aldık. İzlanda, biz bunları yendik yine yeneriz düşüncesiyle gelecek. O yüzden sakin kalmamız gerek. İki maçta da hedefimize ulaşmak istiyoruz. Gittiğimizle ilgili varsayımla konuşmak doğru değil. Taraftardaki rahatlığın güvenle alakalı olduğunu düşünüyorum ama oynamadan kazanılmıyor. Kendimize güveniyoruz, inanıyoruz ve maçı önemsiyoruz. Maç, bizim için son adım olacak. En küçük bir ihmale tahammül yok."

"Emre bizimle olacak"

"Emre Belözoğlu'nun tedavisi sürüyor. Sakat olsa bile bizimle olacak. Emre bizim kaptanımız. Bize çok yardımcı olan bir kardeşimiz. Sakatlığı var. Yaşı itibariyle her sakatlığa katlanarak hem kulübü hem de bizim için oynamaya gayret gösteriyor. Ne durumda olacağına bakacağız. Ne olursa olsun kamptan ayrılmayacak."

"Üzülmeyin gitmiyorum şimdilik"

"2022 benim için final olacak ama İzlanda maçına da final diyorum. Benim için İzlanda maçı son değil. Üzülmeyin, gitmiyorum şimdilik. Yarının ne olacağını bilmiyoruz. Biz birlikteyiz hepsi arkadaşlarımız, öğrencilerimiz. Tartışmayı daha seviyeli yaptığımız sürece ülke futbolu kazanacaktır. Hep beraber önce İzlanda maçını kazanalım sonra her şeyi konuşuruz. İzlanda fizik gücünün yanında daha çok duran toplarda etkili olan bir takım, biz de üç kez duran toptan gol yedik. Önlem alacağız."

Deneyimli teknik adam, Avrupa Şampiyonası'na katılmayı garantiledikten sonra Türk futbolunun sorunlarına da eğileceklerini anlattı.

"Planlamaları birlikte yaparız. Milli takımda olsam da olmasam da milli takım bizim takımımız. Burada görev yapan benden önce birçok antrenör oldu. Onlarla da birlikte olup Türk futbolunu nasıl dizayn ederiz diye konuşmamız gerekiyor. Yapacağız inşallah. Tüm unsurları içine alırsak, ilkeleri, prensipleri ortaya koyduğumuzda o kadar kolay olur ki. Bana herkesin verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Aldığınız unvanlar, makamlar sizi bozmamalı, sürdürülebilir olmalı. 52 yıldır bu işin içinde kalıp da düzgün olabilmek benim için en büyük sermayedir. İtibarım en büyük sermayedir, kazandıklarım değil. Olmasam da olanlara destek olmaya çalışacağım. Abdullah hoca (Avcı) dün çok güzel söyledi, biz birlikteyiz, hepsi arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, dostlarımız. Tartışmayı seviyeli yaptığımız zaman ülke futbolunun çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Şu anda bunları da açmanın anlamı yok. Hep beraber İzlanda maçını alalım, hep birlikte bunları konuşacağız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum