Şenol Güneş hedefi açıkladı!

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Karadağ maçı öncesi basın toplantısı düzenlerken takımdaki son durum hakkında konuştu.

Şenol Güneş hedefi açıkladı!
31 Ağustos 2021 - 14:38
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2022 Dünya Kupası elemelerinde karşılaşacağımız Karadağ maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Hedefimizin grup liderliğimizi devam ettirmek olduğunu söyleyen Şenol Güneş, ''Bizim için hedef hem Avrupa Şampiyonası'na hem de Dünya Kupası'na katılmaktı. İlk 3 maçtan 7 puan çıkardık, bu üç maçtan da 9 puan hedefliyoruz. Lider olarak girdiğimiz eylül ayından yine lider olarak çıkmak istiyoruz.'' diyerek sözlerine başladı.

''Ülke kararlarına göre ayrımcılık oluyor''

İngiltere'de oynayan futbolcuların kadroya gelememesi hakkında tecrübeli teknik direktör, ''Oyuncuların gelmemesi doğru bulmadığımız, tartışılması gereken bir konu. Pandeminin futbolu ne kadar etkilediğini görüyoruz ama ülke kararlarına göre ayrımcılık da oluyor. Oyuncuları 15 gün önce çağırdım. Ben onları bu maça da bekliyordum ama olmadı.'' şeklinde konuştu.

Mert Müldür, Alpaslan, Salih...

Kadro tercihi hakkında da konuşan Güneş, ''Karadağ maçının ilk 11'ini açıklayamam fakat Mert Müldür oynayacak gibi gözüküyor. Ozan ve Çağlar'ın olmaması kötü oldu ama Alpaslan'ı bu yüzden çağırdık. Geçen hafta Randers maçında canlı izledim kendisini ve beğendim. Salih Uçan yetenekli bir oyuncu. Milli takım dışında kalan oyuncuların konuşulması gayet doğal. Milli takımın ne kadar rağbete uğradığını gösteriyor. Salih kadroya çağırıldıysa düşünülen bir oyuncu ama çağırılmayan oyuncular düşünülmüyor değil.'' ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu kararı

Emre Belözoğlu konusuna da değinen Şenol Güneş, ''Emre Belözoğlu'nun yardımcı antrenör olarak düşünmüştüm ama olmadı. Emre çok beğendiğim ve takdir ettiğim bir oyuncuydu. Liderlik vasfı nedeniyle antrenör olacağını tahmin ediyordum. Şartlar nedeniyle şu anda teknik ekibe katılması mümkün değil. Başka antrenörlerle de konuştum ama yerine birisini almadım.'' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum