Şenol Güneş, Ismael'e fark attı

Sezona Valerien Ismael ile başlayıp Şenol Güneş ile bitiren Beşiktaş'ta ortaya çıkan tablo, iki teknik adam arasındaki büyük farkı gözler önüne serdi.

Şenol Güneş, Ismael'e fark attı
08 Haziran 2023 - 08:30
Bu sezona teknik direktör Valerien Ismael ile başlayan Beşiktaş, Süper Lig'in 11. haftasında Fransız teknik adamla yolları ayırmış ve yerine tecrübeli teknik adam Şenol Güneş'i getirmişti.

Beşiktaş bu iki dönemde adeta siyahla beyaz gibi ciddi bir fark yaşadı.

Valerien Ismael ile 1.72 puan ortalaması

Fransız teknik adamın döneminde Süper Lig'de 11 maça çıkan Beşiktaş, bu maçlardan sadece 5'ini kazanırken, 4 maçta berabere kaldı ve 2 maçta da sahadan mağlup ayrıldı.

Valerien Ismael, Beşiktaş ile 1.72 gibi düşük bir maç başı puan ortalaması yakalarken, siyah-beyazlılar Fransız teknik adam ile çıktığı 11 maçta 20 gol attı, kalesinde 14 gol gördü.

Derbi galibiyeti yok

2023/24 sezonunda Beşiktaş ile 2 derbi maçına çıkan Valerien Ismael, bu maçlarda galibiyet yüzü göremedi. Beşiktaş bu dönemde Fenerbahçe ile Vodafone Park'ta 0-0 berabere kalırken, yine kendi evinde Trabzonspor'a karşı üstünlük kuramadı ve sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Şenol Güneş'ten şampiyonluk ortalaması

Valerien Ismael'in ardından Beşiktaş'ta 2. kez göreve gelen Şenol Güneş, 2,36 gibi müthiş bir puan ortalamasıyla adeta şampiyonluk rakamlarına ulaştı.

Bu sezon Beşiktaş'la 25 maça çıkan tecrübeli hoca, bu maçların 18'inde galip geldi, 5 maçta berabere kalırken, sadece 2 maçta sahadan mağlup ayrıldı. Beşiktaş bu maçlarda rakip ağlara 58 gol atarken, kalesinde 22 gol gördü.

Derbilerde üstünlük kurdu

Şenol Güneş, bu başarılı istatistiğini derbi maçlarında da sürdürdü. Bu sezon Güneş yönetiminde 4 derbi maça çıkan Beşiktaş, bu maçlardan 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Beşiktaş, bu skorlardan sonra Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı ikili averajı da almış oldu. Üstelik Beşiktaş bu 4 derbi maçının 3'ünü rakiplerinin sahasında oynadı.

Şenol Güneş yönetimindeki derbi sonuçları

Galatasaray 2-1 Beşiktaş
Fenerbahçe 2-4 Beşiktaş
Trabzonspor 0-0 Beşiktaş
Beşiktaş 3-1 Galatasaray


Tüm bu karşılaştırmalardan sonra Beşiktaş taraftarlarının aklında tek bir soru oluştu; "Şenol Güneş sezon başında gelseydi ne olurdu?"

YORUMLAR

  • 0 Yorum