Şenol Güneş: Moldova maçıyla devam ettirmeliyiz

Milli Takım Teknik Direktörü Güneş, "Asıl bize lazım olan Moldova maçıyla bunu devam ettirmek ki, Haziran ayındaki iki büyük maça hazır olalım. Genel olarak havamız iyi ama oyunda pas yüzdesini daha yüksek yaparsak, daha farklı bir skor da olabilirdi." diye konuştu.

Şenol Güneş: Moldova maçıyla devam ettirmeliyiz
23 Mart 2019 - 01:14 - Güncelleme: 25 Mart 2019 - 00:43

Arnavutluk'u deplasmanda yenerek EURO 2020 Grup Elemeleri'ne iyi bir başlangıç yapan A Milli Futbol Takımımız'ın teknik direktörü Şenol Güneş karşılaşmanın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Güneş'in açıklamaları şu şekilde: 

"Herkesin mutlu olmasını istiyoruz. Milli Takım ortak değer. Onunla sevinip, üzülüyorsak; o sorumluluk da var. Bütün oyuncular sahaya çıktığında elinden geleni yaptı."

"Düşündüğümüz akıcı oyun, seyir bakımından eksikti ama oyuncu kalitemiz onlardan iyiydi. Çıkarken top kullanmamız daha iyi olabilirdi. İyi sonuç, morali bugün yakaladık ama bu işin başlangıcı. İyi başlamak, iyi bitirmek gerekiyor."

"Asıl bize lazım olan Moldova maçıyla bunu devam ettirmek ki, Haziran ayındaki iki büyük maça hazır olalım. Genel olarak havamız iyi ama oyunda pas yüzdesini daha yüksek yaparsak, daha farklı bir skor da olabilirdi."

"Milli Takım'da uzun süre sonra kazanmak ayrı bir mutluluk ve gurur."

"Takımda değişiklik yapabiliriz..."

"Bana bir görev verildi. Türk halkının beklentisini karşılamak adına bu maç önemliydi. Sorumluluğu yerine getirdik. Sakatlarımız var. Sert bir maç oldu. Yorgun oyuncular var. Yarın yenileme yapacağız. Kadroda değişiklikler olabilir."

"Rakibimiz beklediğimizden farklı formatla çıktı. Bütün bunlara hazırlıklı olmalıydık. Rakip hızlı çıkan bir takım savunmayı riske etmek istemedik. Bugün böyle bir kadro vardı, değişebilir. Kadroyu oluştururken kazanmak isteriz. Sahaya çıkan oyuncular gayretliydi."

Eskişehir Yeni Stadyumu'nda 25 Mart 2019 Pazartesi günü yapılacak Türkiye - Moldova milli maçın başlama saati 20.00 olarak açıklandı. Bu karşılaşmayı TRT1 naklen ekranlara getirecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum