Şenol Güneş: Provoke edildik

Şenol Güneş: “Oyuncularımla gurur duyuyorum ama sadece futbol oynamanın yetmediğini bir kez daha anlamış oldular

Şenol Güneş: Provoke edildik
05 Şubat 2017 - 09:09

Şenol Güneş: “Oyuncularımla gurur duyuyorum ama sadece futbol oynamanın yetmediğini bir kez daha anlamış oldular. Daha soğukkanlı olup provoke edildikleri zaman sabırlı olmaları gerekiyor. Tam tersine, anlaşıldı ki provoke etmeleri de gerekebilir. Bunlar doğru değil ama maalesef öyle.”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçeli futbolcuların maçı provoke ettiklerini söyledi.

Güneş maç sonrasında şöyle konuştu:

“Tabii kolay bir maç değildi. Zor maçta 10 kişi kalınca olumsuzluklar daha fazla oldu ve elendik. Sahaya çıkarken oyuncularımla gurur duyuyordum, bugün de gurur duyuyorum.

Ama hataları var, eksikleri var. Sadece futbol oynamanın yetmediğini bir kez daha anlamış oldular. Daha soğukkanlı olup provoke edildikleri zaman sabırlı olmaları gerekiyor. Tam tersine anlaşıldı ki provoke etmeleri de gerekebilir. Bunlar doğru değil ama maalesef öyle.

“HAKEM SKORA GÖRE YÖNETTİ”

Hakemle ilgili konuşursam bazı yorumcu arkadaşlar üzülebilir. Sadece şunu söyleyeyim; kırmızı karttan sonra verdiği sarı kartı rahat veren hakem ilk başlangıçta hiç kart vermedi. Lens’in attığı golde golü iptal edip oyunu devam ettirdiği zaman kart göstermedi. Geçen sene Trabzon maçında aynı hakemdi, sarı karttan Ricardo’yu attı. Dolayısıyla hakem skora göre oyunu yönetmeye çalıştı.

Ama bu hakemin kötülüğü iyiliği değil, bizim kötülüğümüz, yanlışlığımız daha doğrusu eksikliğimiz. Hakem yanlış da yapsa, rakip iyi de kötü de olsa biz kendi oyunumuzla başarılı olacağız.

“FUTBOL OYNAMASAN BİLE…”

Bugün de mazeretleri hakem üzerinden, rakip üzerinden yapmak doğru değil. İyi futbolcularız, iyi takımız ve bunu devam ettireceğiz. Rakibin bu tip provokasyonlarına hangi maçta olursa olsun izin vermemek gerekir. Daha soğukkanlı olup, hatta tam tersine o kadar soğukkanlı olunmalı ki, bugün bazı oyuncuların yaptığı gibi futbol oynamasan bile en azından o görevi yaparak rakibi mağlup etmede bir adım atılabilir. Buna da futbol diyoruz!

Van Persie’nin yaptıklarına, tahriklerine hakem çok izin verdi. Aslında belli ki iyi profesyonel olmuşlar, Türkiye’yi de iyi tanımışlar. Tebrik ediyorum kendilerini. Beğendiğim, iyi bir oyuncu ama şaşırdım bugün. Önemli değil, canları sağolsun.”

KJAER NEREDEN ÇIKTI?

Şenol Güneş, ilk yarı bitiminde çıkış tüneli önünde Fenerbahçeli futbolcu Kjaer ile karşı karşıya gelmesi için de şunları söyledi: “Benim Kjaer’le bir işim yok ki ya, o nereden çıktı anlamadım ki. Ben oyuncularıma bağırırken ona ne oldu anlamadım. Üzerime gelince rahatsız oldum.”

EKŞİOĞLU KENDİNE BAKSIN

 "İlhan Ekşioğlu benden hesap soracağına , tapelere baksın , onların hesabını versin"