Şenol Güneş'ten çarpıcı açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü düzenlediği basın toplantısında sezonun röntgenini çekerken, sözleşmesinden transferlere kadar her konuda sorulan sorulara ilginç yanıtlar verdi.

Şenol Güneş'ten çarpıcı açıklamalar
30 Mayıs 2017 - 13:30

Hafta sonunda deplasmanda Gaziantepspor’u 4-0 yenerek Süper Lig’de bitime 1 hafta kala 2016-2017 sezonu şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş, geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenledi.

Sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceğinden Beşiktaş’taki transfer gündemine, Türk futbolundaki yapısal sorunlardan gelecek planlarına kadar birçok soruyu cevaplayan tecrübeli teknik adam çarpıcı açıklamalar yaptı.

1 SAAT 14 DAKİKA SÜRDÜ!

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde saat 12.07’de başladığı basın toplantısını 13.21’de tamamlayan Şenol Güneş’in uzun açıklamalarından önemli pasajlar şöyle:

“Beşiktaş için henüz hiçbir şey tamamlanmadı. Daha fazlası için çalışacağız. Bu sezon hiçbir turnuvada ezilmedik.  Oyuncular, personel, teknik heyet herkes büyük emek verdi. Başkan ve yöneticiler bu yolu bize açtı… Tüm Beşiktaş camiasının bu başarıda çok katkısı oldu. Hiçbir başarı emek vermeden, akıl koymadan, plan yapmadan olmuyor. Hiçbir rakibi bizden üstün veya zayıf görmedik. Onlara saygı gösterdik. Büyük kitlelerin de saygısını kazandığımızı düşünüyorum…

“KİMSE BİZE PUAN VERMEDİ”

Kimse bize puan vermedi. 1 yılın emeğinin karşılığını aldık ama gelecek yılın da temelini attık. Bunlar olmadan gelen şampiyonluk sizi yanıltabilir. Biz ne kazanacağımızı değil, ne yapacağımızı düşündük.  İşini sevmeyenle, çalışmayanla, büyük bir camiada olduğunu farkında olmayanla işimiz olmadı. Futbolun bir hesaplaşma değil, bir oyun olduğunu farkındaydık. Hatalarımız oldu, yine olacak ama futbolun dışına çıkmayacağız. Hatalarımızı azaltmak için de daha çok çalışacağız.

Şampiyonluk hedeflerden bir tanesi olmak durumunda ancak büyüklüğü şampiyonluğa endeksleyemeyiz. Lig henüz bitmedi, bir maçımız daha var. Hala o maça odaklanıyoruz. Şampiyonluk maçından sonra uyumadım. Tamer hocanın ayrıldığını okuyorum, benim beyanatlar verdiğimi görüyorum.

ATATÜRK’ÜN İZİNDE…

Geçmişe takılmayacağız, geleceği düşüneceğiz çünkü başarı gelecekte. Ancak bugünü de yaşayacağız. Atatürk'ün dediği gibi zeki, çevik ve ahlaklı futbolcular, sporcular yetiştirmek istiyoruz. Başarı ya da başarısızlık üzerine konuşmak yerine fikirler üzerine bir şeyler söylemeliyiz. Futbol ahlaklı insanların işi, bunu bozmak isteyenleri aramıza sokmayalım.

Kulüp antrenörü ne yapar? Ya çalışır, ya başka yere gider, ya mesleği bırakır. Bu kadar! Bu sözler üzerine neler söylediler. Zaten görevdeyim. Ben gelecekten bahsediyorum. Ben zaten burada kalıyorum. Ben o kadar açığım. Kendimin, kulübün zarar görmesini kabul edemiyorum. Bu kadar acil bir şey değil. İnanın değil. Ben bir dönem bunları konuşsam, her gün bir sorun çıkacak. Belki şampiyonluğu kaybedeceğiz.

“FENERBAHÇE’Yİ OYUN OLARAK EZDİK”

Başakşehir maçından önce herkes bizi şampiyon yaptı, maçı kaybettik herkes 'Hesap verin' demeye başladı. Fenerbahçe'yi oyun olarak ezdik, 15 saniyede olan oldu. Futbol mucizeler oyunu... Olan oldu ama biz oradan da geri dönmeyi başardık.

‘”SÖZLEŞMEM ACİL DEĞİL”

Sürekli sözleşmem konuşuluyor. O kadar acil bir şey değil. Ben değil başkası olsa şampiyonluğu kaybetmişti. Ben Beşiktaş Kulübü ne derse yaparım, hiçbir sorun yok. Derlerse ki 'ayrıl', ayrılırım. Önemli olan iyi niyet, samimiyet... Ben transferi isterim, yönetim karar verir. Ben bu konuda beyanat vermem. Kararı ben vermeyeceğim, başkan ve yönetim verecek..

Milli Takım için adım geçiyor. Milli Takım'ın antrenörü var ayıp, ayıp. Bunları söylemek yakışmaz... Defalarca söylüyorum, hiç kimseyle görüşmedim, hiçbir teklif almadım. Beşiktaş'ta kalmak istiyorum..

“TRANSFERLE İLGİLİ YAPICIYIM”

Benim burada başarım ya da başarısızlığım yüzde 10 kariyer kazandırır, kaybettirir... Burada ben de dahil hepimiz gidebiliriz. Bu kulüp bir gölse bizler birer damlayız. Ama kulübün de her bir damlaya ihtiyacı var. Benim için sözleşme 5 yıl da olur, 1 yıl da. Ama bunu da konuşurum. Transferle ilgili olarak ben her konuda zaten yapıcıyım...

Sosa, Mario Gomez, İsmail, Gökhan Töre geçen sezon gittiler. Ben gitsinler demedim ama gittiler. Bunlar olur, bana bağlı değil. Bizim başkanla, Ahmet Bey'le yönetimle hiçbir sorunumuz yok. Transferle ilgili görüşüyoruz, son kararları yönetim verecek.. Geçen yıl Demba Ba'nın gitmesini istememiştim. Ama oyuncu alacaktık, finansal koşullar nedeniyle gitti. O parayla transfer yapıldı

BAŞAKŞEHİR’E İMKAN VERİLİYOR

Daha yönetime raporumu vermedim. Ben oynayan tüm futbolcuların kalmasından yanayım. Ama defansa bir stoper almak şart... Beşiktaş geçen sene şampiyon oldu, bu sene de şampiyon oldu, seneye de olur. Takım zaten şampiyonluğa oynamak durumunda... Biz altyapı için yan sahamızı alamıyoruz. Ama Başakşehir'in tesisleri çok iyi. Onlara veriliyor...

Yine şampiyonluğa oynamak, şampiyon olmak zorundayız. İkinci olursan yandın. Böyle bir ligimiz var.. 3. yıldız yetmez. Benim hedef ve kariyer planlamam Beşiktaş'la aynı... Evim de yakın, bana İstanbul'da en yakın takım Beşiktaş.. Önümüzdeki 2-3 sene için takımın yarışta olması lazım. Sadece bu da değil... Örneğin altyapıdan Avrupa çapında oyuncu çıkmalı. Kan uyumu, kanlar iyiyse olur, kan uyumu kanlar bozuksa olmaz...

“MİLLİ TAKIM’DAN ALACAĞIM VAR”

Milli Takım'dan zorla ayırdılar beni. Hala param var orada, gitsem alırım. Ama almıyorum. Çok hakkım olan yer var, maddi manevi…

Ersun Yanal'ın son maçtaki durumuna çok üzüldüm. Taraftar hocayı yok sayarak onu kulübeye mahkum etmemeli. Yerli antrenörlerin sıkıntılarının nedeni çoğunlukla yönetimler. Yönetimle uyumlu çalışabilen antrenör başarılı olur...

“EN MUTLU OLDUĞUM MAÇ…”

Bu hafta Atiba, Marcelo ve 5-6 oyuncum sahada olmayacak. Oynamasını istediğim oyunculara şans vereceğim... Bu sezon en mutlu olduğum maç Benfica maçı, hayal kırıklığı yaratan maç Başakşehir maçı oldu…”

YORUMLAR

  • 0 Yorum