Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş'ten flaş açıklamalar
08 Temmuz 2021 - 12:38
EURO 2020'de 3 maçta 3 yenilgi ile turnuvayı kapatan Türkiye'de teknik direktör Şenol Güneş, basın toplantısında konuştu ve soruları yanıtladı.

Şenol Güneş, ''Bu bir teslimiyet değildir. Oyuncularımın da hala üzüntüsünün var olduğunu görüyorum. Bütün oyuncularla tek tek konuştum. Onların da görüşlerini ve analizlerini almış oldum. Biz de içimize sindiremiyoruz. Haklısınız ama sorunu bir kenara atmak yerine nasıl bir yol çizeceğimizi konuşmamız gerekiyor. Avrupa Şampiyonası'nda yer almak ve Dünya Kupası'na gitmek hedeflerimizdi ve ilkini başardık. Ancak başarılı olamayınca tatmin de olamadık.'' sözleriyle basın toplantısına başladı.

''İtalya maçı olumsuz etkiledi''

İtalya maçının öz güven kaybına yol açtığını söyleyen Güneş, ''Favori takımlar arasında değiliz ama favoriler arasına girmek istiyoruz demiştim. İtalya maçını kazanırsak önümüz açılır diye düşünüyorduk ama oyuncular alınan sonuçtan olumsuz etkilendiler. Öz güven kaybı oldu. Galler maçında en başından beri oyunda değildik. Kazanması gereken bir takım olarak istediğimiz oyunu oynayamadık.'' dedi.

''Beklentiyi büyüten de biziz, 3 maç kaybeden de''

Göreve devam edeceğini belirten tecrübeli teknik direktör, ''Beklentiyi büyüten de biziz. Turnuvada 3 maçı kaybeden de biziz. Düzeleceğimize inancımız tam. Herkesin gurur duyduğu takımı geri getireceğiz. Başarı için daha çok konuşulması ve tartışılması gereken bir dönem. Finalde olmayan Fransa, Portekiz, Belçika, Hollanda gibi takımlara baktığımızda bizim de olmamamız normal. Başımız dik, alnımız ak. Ama çok çalışacağız. Daha kötü günler gördüm. Beni de yıpratabilirsiniz ama oyuncuların yıpranmasını istemiyorum.'' sözlerini kullandı.

Başarısız olduklarını kabul eden Şenol Güneş, ''Dibe vurduk ama biz bir daha bu kadar dibe vurmayız.'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum