Sergen Yalçın'dan sihirli dokunuş

Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan Sergen Yalçın, bu sene neredeyse dokunduğu her futbolcudan verim almayı başardı. Sergen Yalçın ile performansı artan 3 futbolcuyu değerlendirdik.

Sergen Yalçın'dan sihirli dokunuş
18 Mayıs 2021 - 10:13 - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 - 11:59
FUTBOO | Beşiktaş'ta şampiyonluğun şifrelerinden birisi de Sergen Yalçın'ın kadrodaki herkesten faydalanmış olmasıydı. Belki biraz Mensah'ı ayırabiliriz ama onun dışında Sergen Yalçın'ın verim alamadığı bir isim söyleyebilir misiniz? Kaldı ki Mensah'tan da verim aldığı dönemler oldu. Şampiyonluk geldiyse Sergen Yalçın'ın oyuncularından maksimum verim alması bunda çok önemli etken oynadı. 

Sergen Yalçın'ın gelmesinin ardından performansını birçok futbolcu arttırdı ama bazıları adeta yeniden doğdu ve büyük bir çıkış yakaladı.

Rachid Ghezzal'ın kariyer sezonu

Siyah beyazlı takımın transfer döneminin son saatlerinde, hatta son dakikalarında kadrosuna kattığı Rachid Ghezzal, Sergen Yalçın ile birlikte kariyer sezonunu yaşadı. Sezonu 8 gol ve 17 asist ile kapattı. Yaptığı 17 asist ile Süper Lig'in bu alanda en iyisi oldu. Sadece Süper Lig değil, Avrupa'nın 5 büyük liginde de sadece Thomas Müller'e geçildi. Çoğu kişiye göre sezonun en iyi oyuncusuydu. Beşiktaş'a gelmeden önce bir düşüş içinde olduğu barizdi. Ancak Sergen Yalçın ile eskisinden de iyi bir Ghezzal'a dönüştü.

'Geleceğin futbolcusu' Sergen Yalçın ile yükseldi

Sergen Yalçın, sezon başında ''Genç, yaşlı ayrımı olmaz, iyi oyuncu her yaşta oynar'' demişti. İlla genç oyuncu oynatacağım diye genç oynatmayacağının mesajını vermişti. İyiysen oynarsın... Rıdvan Yılmaz gibi. Çocukluk yıllarında Facebook'tan kendi fotoğrafına 'Geleceğin futbolcusu' demişti. Öyle de oldu. Sergen Yalçın ona güvendi, o ise gösterdiği performans ile bu sezonun en iyi genç futbolcularından biri oldu. Henüz 19 yaşında A Milli Takım'a kadar yükseldi. Bu yükselişinde tabii ki Sergen Yalçın'ın çok büyük bir katkısı oldu.

Larin'den kim böyle bir performans bekleyebilirdi?

Beşiktaş'ın şampiyonluk sezonundaki en golcü futbolcusu Cyle Larin için ne diyebiliriz ki? Sezon başında ''Beşiktaş'ın forveti olamaz'' dendi, geçen sezon neredeyse üstüne para verilerek Belçika'ya kiralandı. Aslında çoğu Beşiktaşlı, onu bu sezon kadroda düşünmüyordu. Hele sol açıkta hiç düşünmüyordu! Peki Sergen Yalçın ne yaptı? Larin'i sol açıkta oynattı ve sanki bu sene başka bir Larin izledik. Süper Lig'de tam 19 gol attı. 4 gol attığı iki maç oldu, ki bu alanda lig tarihine de geçti. Performans değerini bu sezon oldukça katladı. Sergen Yalçın farkının örneği olarak Larini'in rakamlarına bakmak bile yeterli aslında.

YORUMLAR

  • 0 Yorum