Sergen Yalçın'dan sonra Süper Lig

Beşiktaş'ta çok net bir Sergen Yalçın dokunuşu var. Bu hem saha içinde belli oluyor hem de puan durumunda. Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ın başına geçmesinin ardından Süper Lig'deki puan durumu baya dikkat çekici.

Sergen Yalçın'dan sonra Süper Lig
16 Nisan 2021 - 01:36 - Güncelleme: 16 Nisan 2021 - 01:48
FUTBOO | Sergen Yalçın ile bambaşka bir Beşiktaş izliyoruz. Sezon başı çoğu kişiye göre kadro kalitesi azalmış gibi görünen siyah beyazlıların zirve mücadelesi vermesi zor gözüküyordu. Ancak şu anda lider durumdalar ve bunda Sergen Yalçın'ın etkisi çok büyük. 

29 Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş'ın teknik direktörlük koltuğuna geçen Sergen Yalçın, o dönemden bu yana 47 maça çıktı, 102 puan aldı. Takımı bu maçlarda 100 gol atarken 2.2 puan ortalaması yakaladı ve galibiyet oranı %68 oldu.

İstatistikler zaten Sergen Yalçın etksini ortaya koyuyor. Peki Sergen Yalçın geldikten sonra Süper Lig'de neler oldu, bir de ona bakalım. 

Açık ara en çok puan alan takım

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'a teknik direktör olmasının ardından geçen süre boyunca Beşiktaş, rakiplerine büyük bir fark atmış durumda. Sergen Yalçın dönemi sonrası oluşan puan durumunda Beşiktaş 102 puan alırken bu süreçte en yakın takipçisi 88 puan ile Trabzonspor oldu. 

88 puanlı Trabzonspor'u 85 puanla Galatasaray, 82 puanla Fenerbahçe, 72 ve 71 puanla sırasıyla Gaziantep FK ve Alanyaspor takip etti. 

En golcüsü yine o

Sergen Yalçın, oynattığı hücum futbolu ile de rakiplerine fark attı. Sergen Yalçın sonrası oluşan puan durumunda 100 gollü Beşiktaş'ın en yakın rakibi 89 golle Galatasaray oldu. Fenerbahçe bu dönemde 79 gol atarken Trabzonspor 75 kez rakip ağları havalandırdı.

Hem hücum hem savunma lideri

Hücum dışında savunmada da Sergen Yalçın'lı Beşiktaş yine zirvede. 19 maçta kalesini gole kapatan Beşiktaş, hücumun dışında savunmada da lider olurken Galatasaray 18, Trabzonspor 14, Gaziantep FK 12, Alanyaspor 11, Fenerbahçe ise 10 maçta kalesini gole kapatabildi.

Galibiyet yüzdesinde ciddi fark

En yüksek farklardan birisi de galibiyet yüzdesi oldu. Sergen Yalçın'ın 29 Ocak 2020'de Beşiktaş ile sözleşme imzalamasından sonra siyah beyazlılar %68 galibiyet oranı yakalarken Galatasaray %53, Fenerbahçe ve Trabzonspor %49 galibiyet elde etti. 

Puan ortalaması 2'yi geçen tek takım

Puan ortalamasında da durum değişmiyor. 2.2 ortalamalı Sergen Yalçın & Beşiktaş'ı 1.8 puanla Galatasaray ve Trabzonspor takip ederken Fenerbahçe bu süreçte 1.7 puan topladı.
Güntekin Onay'ın da dediği gibi Sergen Yalçın, gerçekten de Beşiktaş'ta görev aldığı dönemde SüperLig'i domine etmişe benziyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum