Sergen Yalçın'dan sonra Süper Lig

Beşiktaş'a şampiyonluğu getiren Sergen Yalçın, siyah-beyazlılarda teknik direktörlük görevine başladıktan sonra Süper Lig'de birçok alanda şampiyonluktaki rakiplerini geride bıraktı.

Sergen Yalçın'dan sonra Süper Lig
18 Mayıs 2021 - 16:33
FUTBOO | Süper Lig’de sezonu şampiyon tamamlayan Beşiktaş’ta, bu başarının en büyük mimarlarının başında hiç şüphesiz Sergen Yalçın geliyor.

Geçtiğimiz sezon ortasında göreve gelen Sergen Yalçın, Beşiktaş’a çok farklı bir hava katarken, camianın ruhunu bilen teknik adam takımını 2. sezonunda şampiyonluğa taşıdı.

Sergen Yalçın’ın Beşiktaş’a gelmesiyle birlikte, siyah-beyazlılar birçok alanda Süper Lig’in zirvesinde yer aldı. Sergen Yalçın’ın 29 Ocak 2020’de göreve başlamasının ardından Beşiktaş Süper Lig’de çıktığı 55 maçın 36’sını kazandı.

Sergen Yalçın’ın göreve gelmesinin ardından Beşiktaş, Süper Lig’de en fazla puan toplayan takım oldu.

Peki dört büyüklerde durum ne?

Beşiktaş, Sergen Yalçın döneminde Süper Lig’de 116 puan toplarken, Galatasaray 107, Trabzonspor 101 ve Fenerbahçe 98 puan toplayabildi.  Siyah-beyazlılar yine aynı dönemde Süper Lig’de oynadığı maçların 36’sını kazanırken, Galatasaray 32, Fenerbahçe 29 ve Trabzonspor ise 27 kez kazanabildi.

En yüksek galibiyet yüzdesi

Sergen Yalçın döneminde Beşiktaş, %65,45’lik bir galibiyet yüzdesi yakaladı. Şampiyonluk mücadelesi veren hiçbir takım Sergen Yalçın döneminde %60’lık galibiyet yüzdesinin üzerine çıkamamıştı. Galatasaray’ın bu dönemde galibiyet yüzdesi %58 olurken, Fenerbahçe’nin %52, Trabzonspor’un ise %49 oldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum