Sergen Yalçın döneminde bambaşka

Geçen sezon göreve gelen Sergen Yalçın önderliğinde ligin zirvesindeki yerini koruyan Beşiktaş, başarılı teknik adam döneminde ligde oynadığı maçların %80'inde sahadan puan ya da puanlarla ayrılmayı başardı.

Sergen Yalçın döneminde bambaşka
09 Nisan 2021 - 01:22 - Güncelleme: 09 Nisan 2021 - 01:26
FUTBOO | Süper Lig’in zirvesinde yer alan Beşiktaş, şampiyonluk yarışında büyük avantajını koruyor. Geçen sezon beklentilerin altında kalan Beşiktaş’ın performansının baş mimarları arasında ise Sergen Yalçın geliyor.

Geçtiğimiz sezon Abdullah Avcı’nın yerine göreve gelen Sergen Yalçın, yaklaşık 1,5 yıllık süreçte Beşiktaş’ta yaşanan büyük değişimin mimarı oldu.

Sergen Yalçın ile yenilmezlik oranı %80

Sergen Yalçın’ın görev olduğu süreçte Beşiktaş Süper Lig’de oynadığı maçların %80’inde sahadan puan ya da puanlarla ayrılmayı başardı. Sergen Yalçın döneminde siyah-beyazlılar Süper Lig’deki 46 maçın 31’ini kazanmayı başardı.

Beşiktaş, 46 maçın sadece 9’unda sahadan yenilgiyle ayrılırken, 6 karşılaşma da berabere bitti.

İç sahada büyük fark

Beşiktaş, bu sezon maçlar seyircisiz oynamasına rağmen iç sahada ligin en başarılı takımı olmayı da başardı. Siyah-beyazlılar bu sezon iç sahada oynadığı 16’sını kazanırken 38 puan topladı. 

Beşiktaş’ın bu sezon ligde iç sahada aldığı yenilgi sayısı ise sadece 2! Siyah-beyazlılar ligde iç sahada sadece Trabzonspor ve Gençlerbirliği maçlarında sahadan puansız ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum