Sergen Yalçın mı, Fatih Terim mi?

Süper Lig'de Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesi tüm gözler Fatih Terim ve Sergen Yalçın'a çevrilmiş durumda. Derbi öncesi iki teknik direktörü gözlem altına aldık.

Sergen Yalçın mı, Fatih Terim mi?
17 Ocak 2021 - 02:52
FUTBOO | Bir tarafta Fatih Terim, diğer tarafta Sergen Yalçın... Aslında Beşiktaş - Galatasaray derbisinin anahtarı burada yatıyor. İki takımın da derbi öncesi en güvendiği kişi teknik direktörleri. 

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın, bu sezon oynadığı hiçbir derbiyi kaybetmedi. Trabznospor'a 3, Fenerbahçe'ye de 4 gol atarak mağlup etti. Bu iki maçı üstelik deplasmanda kazandı. Bu kez kendi sahasında oynayacak. Bu maç, aynı zamanda Sergen Yalçın'ın Beşiktaş teknik direktörüyken sahasında oynayacağı ilk Galatasaray derbisi olacak.

Sergen Yalçın ile Beşiktaş derbi kaybetmiyor

Geçen sezon Galatasaray ile deplasmanda karşılaşmış ve maç 0-0 sona ermişti. Gerçi o maçı baz almamak gerek. Koronavirüs sonrası seyircisiz oynanan ilk maçlardan birisiydi ve hiç zevk vermemişti. Kimse alışık değildi. Yine de baktığımızda derbi maçlarda Sergen Yalçın ile yenilmeyen bir Beşiktaş var. Büyük maçlara iyi hazırlandıkları belli.

Fatih Terim'in 65. derbisi

Galatasaray'da ise Fatih Terim tam 65. derbisine çıkıyor... Bugüne kadar çıktığı 64 derbide 16 yenilgi aldı. Derbilerde Terim'in kaybetmeme yüzdesi %75 olarak dikkat çekerken %35,9 oranında da galibiyet yüzdesi bulunuyor. Beşiktaş'a karşı takımının başında olduğu 32 maçta 12 galibiyet, 13 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. Beraberlik sayısı dikkat çekici, aynı zamanda az sayıda maç kaybetmesi de öyle.

Fatih Terim'in geçen hafta söylediği sözler hala akıllarda. Taraftarlara verdiği sözün Mayıs ayında bittiğini söylemişti. Gündem olan o açıklamaların ardından ilk maçına çıkıyor. Bu anlamda da kritik bir maç olacak. Destek mesajlarını arkasına alarak derbiye çıkıyor. 

İki teknik direktörün de takımları üzerinde ciddi bir etkisi bulunuyor. Zevkli bir derbi bizleri bekliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum