Sezonun maçında Muriqi mi, Sörloth mu?

Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Kadıköy'de Fenerbahçe, ilk maçta 2-1 yenildiği Trabzonspor'u Kadıköy'de konuk ediyor. Finale çıkacak takımı belirleyecek maçta iki takımdan kilit oyunculara bakıyoruz.

Sezonun maçında Muriqi mi, Sörloth mu?
16 Haziran 2020 - 01:18 - Güncelleme: 16 Haziran 2020 - 03:25

Fenerbahçe ve Trabzonspor, Türkiye Kupası'nda finale çıkmak için kozlarını Kadıköy'de paylaşacak. Pandemi sonrası oynanacak ilk derbi olma özelliğini de taşıyan bu maçta her şeyi değiştirme özelliğine sahip futbolcuları değerlendirdik. 

Dev maç öncesi iki takımdan da kilit oyuncu olarak forvetleri belirledik. Göz atacağımız oyuncular Fenerbahçe'den Vedat Muriqi, Trabzonspor'dan Alexander Sörloth olacak. Tek bir gol, finale çıkacak takımı belirleyebilir...


Muriqi atınca Fenerbahçe kaybetmiyor

Ev sahibi Fenerbahçe'nin en golcü futbolcusu Vedat Muriqi'den başlayalım. Kosovalı futbolcu, Kayserispor ile oynanan maçta bu maç düşünülerek riske edilmemiş ve karşılaşmaya yedek kulübesinde başlamıştı. Gole ihtiyaç olduğunda sahaya girmiş ve golünü atarak eşitliği yakalamıştı. Fenerbahçe'de Muriqi gol attığında takım kaybetmiyor. Böyle bir istatistik ortadayken golcü futbolcunun önemi zaten ortada...

Pandemiden golle döndü, Trabzonspor'a mesaj yolladı

Vedat Muriqi, pandemi öncesi formsuz bir dönem geçiriyordu. O durunca Fenerbahçe otomatik duruyor. Kruse'nin de sakatlığı eklenince tamamen Vedat'a dayalı bir oyun oluyor. Kosovalı, Kayserispor maçından sonra ''İyi moral oldu, kupada da Trabzonspor'u geçeceğiz'' diyerek iddiasını ortaya koymuştu. Pandemi sonrası golle dönen Muriqi, Trabzonspor'a karşı Fenerbahçe'nin en önemli gol silahı olacak. O attığında Fenerbahçe'nin kaybetmediğini hatırlatmakta bir kez daha fayda var... Bu sezon Trabzonspor'a karşı gol atma başarısı ise gösteremedi. Bu karşılaşmada ilk olursa işin rengi değişir.


Sörloth düşüşte mi? Hiç öyle değil...

Gelelim Trabzonspor'a... Sörloth'un bu sezon yaptıkları ortada. Bu sezon Trabzonspor formasıyla tüm kulvarlarda 25 gol kaydeden Norveçli golcü, Fenerbahçe'ye karşı da takımın en önemli silahı olacak. Son 5 maçtır gol atamıyor ancak saha içinde gösterdiği performans düşmüş değil. Her maçta en çok ikili mücadele kazanan, en çok koşan futbolcu gibi alanlarda her zaman en üst sıralarda yer alıyor. Sadece gol sayısına bakarak 'düşüşte' demek yanlış olur. 

Falette ve Serdar'a karşı Sörloth

Jose Sosa'nın olmasının beklenmediği bir Trabzonspor, büyük ihtimal kanatlardan hücum edecektir. Ana hedef, Sörloth'u buluşturmak. Falette, Serdar Aziz ikilisine karşı hava toplarında üstünlük sağlayabilecek bir oyuncu. Kafa vuruşlarındaki performansı gayet iyi olan bir oyuncudan bahsediyoruz. 

Sörloth, bu sezon Fenerbahçe'ye karşı 2 maç oynadı ve 1 gol kaydetti. Eğer maç uzun bir süre boyunca beraberlikle geçerse Fenerbahçe gol için daha çok risk alacaktır. Bu da Sörloth için daha boş alan demek. Affetmediğini sezon içinde birçok kez gördük... 

İki takım da final yolunda forvetlerinin gözünün içine bakacak. Muriqi mi, Sörloth mu sorusunun cevabı final adına belirleyici olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum