Sırbistan sürprize izin vermedi

Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 maçında Sırbistan, Macaristan'ı 86-78 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Sırbistan sürprize izin vermedi
10 Eylül 2017 - 17:14 - Güncelleme: 10 Eylül 2017 - 17:20

Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 turunda Sırbistan, Macaristan'ı 86-78 yenmeyi başardı ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Maça Sırbistan etkili başladı. Özellikle boyalı alandan bulduğu sayılarla daha ilk çeyrekten farkı çift hanelere taşımayı başardılar. Macaristan, ilk çeyrekte oyuna ısınmaya çalışırken farkı engelleyemedi ve ilk çeyrek Sırbistan'ın 24-16'lık üstünlüğüyle gitti. Maçın ikinci periyodunda, Sırbistan oyunu dengelemeyi başardı. Özellikle dış atışlardan bulduğu sayılarla farkı kapatmaya çalışsalar da, Sırbistan buna pek izin vermedi ve takımlar soyunma odasına Sırbistan'ın 48-41'lik üstünlüğüyle gitti. Maçın ikinci yarısına Sırbistan sert bir savunmayla başladı. Bu sert savunmasını 3. çeyrek boyunca devam ettiren Sırplar, final periyoduna Macaristan karşısında 69-53 önde gittiler. Maçın final periyodunda, yine dış atışlardan etkili olmayı başaran Macaristan, maçı kazanamasa da farkı kapattı. Son anları heyecan içinde geçen maçı Sırbistan 86-78 kazandı ve adını Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek finaline yazdırdı.

Maçın en skoreri Macaristan adına 21 sayı kaydeden Zoltan Perl olurken, Sırbistan'da 5 oyuncu çift hanelere ulaştı. Özellikle Bogdan Bogdanovic'in 17 sayı, 1 ribaund ve 4 asistlik performansı galibiyette baş rol oynadı.

Macaristan bu mağlubiyetin ardından Avrupa Basketbol Şampiyonası'na veda ederken, Sırbistan ise çeyrek finale çıkmayı başardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum