Slimani resmi imzayı attı

Fenerbahçe'nin İngiliz ekibi Leicester City’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Islam Slimani, kendisini sarı-lacivertli renkelere bağlayan 1 yıllık sözleşmeyi imzaladı.

Slimani resmi imzayı attı
16 Ağustos 2018 - 15:20

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde düzenlenen imza töreni ve basın toplantısına Fenerbahçeli yöneticiler ile Sportif Direktör Damien Comolli katıldı.

Damien Comolli: İlk günden itibaren istediğimiz bir oyuncuydu

Toplantıda ilk olarak söz alan Damien Comolli,  “Bu sezonki 5.imzamızı atıyoruz. Islam bizimle berbaer. Leicester City ile kiralık transferi konusunda anlaşmaya vardık. Islam, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar burada olacak. Onu buraya getirmekten, ağırlamaktan son derece büyük mutluluk duyuyoruz. İlk günden itibaren istediğimiz bir oyuncuydu. O da Fenerbahçe’ye gelebilmek için motive ve istekliydi. Biz de bu anlaşma için ilk başından itibaren istekli ve motiveydik.  Islam’ın Cumartesi günü oynayabilmesi için kulüpte son derece yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bazı belgelerle ilgili işlemler var. Onları halledip, Cumartesi günü oynayabilecek duruma gelmesinin gayreti içerisindeyiz" dedi.

Islam Slimani: Bu kulübü mutlu edebilmek için her şeyi vereceğim

Ardından söz alan golcü oyuncu Islam Slimani ise,“Fenerbahçe’ye gelmekten dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe katıldım. Bana buraya gelme fırsatı sunduğu için Damien’e teşekkür ediyorum.  Bu kulübü mutlu edebilmek için her şeyi vereceğim" dedi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Slimanı şunları söyledi:

Slimani: Çok iyi bir takımız

"Benim gördüğüm biz çok iyi takımız. Karşımızda Benfica gibi iyi bir takım olmasına rağmen, o maçı kazanma yönünde daha fazla şansımız vardı.  Her zaman daha iyi olabiliriz. Bu sezon iyi işler yapabilecek bir takım olduğumuzu gördüm"

Slimani: Oynadığım maçlarda ya asit yaptım ya da gol attım

"İngiltere’de Portekiz’e kıyasla daha az forma şansı  buldum. İklimi, ortamı, atmosferi, her şeyi farklı, bambaşka bir ortam. Geçtiğimiz yıl çok da sakatlık yaşadım. Bu düşüşte sakatlıkların da etkisi oldu ama ben her maçta elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Oynadığım maçlarda ya bir asist yapmışım, ya da bir gol atmışım"

Slimani: Fenerbahçe'de olmak büyük mutluluk

Fenerbahçe’de olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Sadece bunu düşünüyorum. Tek düşüncem de buydu. Bunun dışında başka hiçbir şey düşünmüyorum. Derbi atmosferini de biliyorum. Son maçı burada izledim. Son maçtaki atmosferi düşünüyorum, bir de derbilerde nasıl bir düzeye geleceğini düşünüyorum. Çok daha harika bir ortam olacağına eminim. Bu atmosfereler her futbolcunun oynamak istediği atmosferlerdir. Bu kararı verirken, buradaki futbol ortamı da benim bu kararı almadaki etkenlerden oldu.

Slimani: Futbol artık çok dilli bir oyun

Buraya gelmeden önce milli takımdan arkadaşım Feghouli ile görüştük. İmza attıktan sonra da beni tebrik etti. Takım içinde çok fazla Fransızca konuşan arkadaşım var. 6 yıldır Avrupa’da oynuyorum. Portekizce konuşabiliyorum, İngilizce, Fransızca, Arapça konuşabiliyorum. Futbol artık çok dilli bir oyun haline geldi ve dil konusunda problem yaşayacağımı sanmıyorum.

Slimani: Soldado çok büyük oyuncu

Soldado ile ilgili çok konuşmaya gerek yok, çok büyük oyuncu. Takım içindeki rekabetler takımın lehinedir. Herkes her şeyini takım için sahaya yansıtmak mecburiyetinde. Rekabet takımın faydasına olacaktır.

Slimani: Malatya maçında oynayıp oynamayacağıma hoca karar verir

90 dakika boyunca oynayabilecek durumda mıyım, buna hoca karar verir. O gözlemler, o bakar. Kararı verecek hocadır. Ben forvet pozisyonundayım ve atabilecek en fazla golü atmak istiyorum.


YORUMLAR

  • 0 Yorum