Sneijder mi, Belhanda mı?

Galatasaray'ın sözleşmesini feshettiği Belhanda, geldiği ilk günden bu yana Wesley Sneijder ile kıyaslanmaktan kurtulamadı! Pozisyonları farklı da olsa Galatasaray taraftarı ondan Sneijder performansı bekliyordu. Peki bu gerçek oldu mu? Rakamlarla Belhanda ve Sneijder'in performanslarını inceledik.

Sneijder mi, Belhanda mı?
11 Mart 2021 - 15:07
FUTBOO | Wesley Sneijder'in yerine Galatasaray'a transfer edildiğinde büyük tepki alan Younes Belhanda, geçen yıllar içinde Sneijder ile kıyaslanmaktan kurtulamamıştı. Kimilerine göre sayısal katkısı az da olsa Belhanda, sahadaki oyunuyla Galatasaray için Sneijder kadar önemliydi. Kimilerine göre ise Wesley Sneijder'in performansının çok çok altında kaldı.

Tartışmalar ilk günden son güne kadar devam etti ve Galatasaray'da Belhanda dönemi sona erdi. Sarı-kırmızılı kulübün sözleşmesini feshettiği Belhanda'nın ilk günden bu yana kıyaslandığı Wesley Sneijder arasındaki 'görünmez' rekabeti değerlendirdik. Wesley Sneijder mi, Younes Belhanda mı? Hangisi daha başarılı oldu, hangisi daha çok attı, daha çok asist yaptı?

Sneijder; 175 maç - 45 gol - 44 asist - 8 kupa

2013 yılında Inter'den Galatasaray'a transfer olan Wesley Sneijder, ilk günden itibaren saha içinde farkını hissettirirken, sarı-kırmızılı taraftarın da gönlünde ayrı bir yer edindi. Sneijder, Galatasaray formasıyla 2013-2017 arasında 175 maça çıkarken, 45 gol atıp, 44 de asiste imza attı.
Hollandalı yıldız skora katkısının yanı sıra saha içindeki performansıyla da taraftarın gönlünü kazanmıştı. Sneijder sarı-kırmızılı takımda forma giydiği dönemde 8 kupa kazandı. Sneijder, Galatasaray'da 2 Süper Lig şampiyonluğu yaşarken, 3'er Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası'nı kazandı.

Belhanda; 131 maç - 22 gol - 26 asist - 4 kupa

2017'de Galatasaray'a transfer olan Belhanda, aslında Sneijder'in ayrılışından dolayı mücadelesine 1-0 geride başlıyordu. Bu dönemde bir de Sneijder'in 10 numaralı formasını hemen alması, Belhanda için ayrı bir dezavantaj daha oldu. Bu kadar negatif başladığı Galatasaray kariyerinde Belhanda için işler pek kolay ilerlemedi. 

Sarı-kırmızılı forma ile 131 maça çıkan Belhanda, 22 gol atarken 26 da asiste imza attı. Skor ve asist katkısı olarak Sneijder'in gerisinde kalan Belhanda'nın asıl eleştirildiği nokta ise saha içi performansı ve davranışlarıydı. Zaman zaman taraftarla da tarışan Belhanda, zaman zaman iyi performans gösterse de taraftarla arasında hep 'bir görünmez duvar' vardı. 

Faslı oyuncu 2017-2021 arasında forma giydiği Galatasaray ile 4 kupa kazandı. Tecrübeli isim Galatasaray ile 2 Süper Lig şampiyonluğu yaşarken, 1 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası zaferi yaşadı.

Peki sadece istatistikler mi?

Sneijder ile Belhanda'yı birebir kıyaslamak elbette imkansız. Oynadıkları dönem, yanlarında oynadıkları oyuncular, saha içindeki pozisyonları gibi birçok farklı etken var. İstatistikler 'Sneijder' dese de Belhanda'nın da Galatasaray'a saha içinde ciddi katkı yaptığı da gerçek. Burada soru şu, ''Yeterli mi?''... Belhanda için 'kötü' ya da 'vasat' diyemeyiz, Galatasaray'ın yaşadığı başarılarda önemli bir imzası var ama Sneijder'e de yaklaşabildiğini söylemek zor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum