Soldado geri dönüyor

Bu sezon henüz skora katkı yapamayan İspanyol forvet, teknik direktör Ersun Yanal'ın şans vermesi halinde yarın akşam Giresunspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş karşılaşmasında takımdaki yerini alacak.

Soldado geri dönüyor
19 Aralık 2018 - 12:33 - Güncelleme: 19 Aralık 2018 - 16:54

Spor Toto Süper Lig'in 11. Haftası'nda oynanan Galatasaray derbisi sonrası Belhanda ile girdiği tartışma ve daha sonra çıkan olaylar yüzünden 6 maç ceza alan Fenerbahçe'nin İspanyol forveti Roberto Soldado'nun cezası tamamlandı.

Real Madrid, Valencia, Tottenham gibi önemli kulüplerde forma giymiş olan Soldado, teknik direktör Ersun Yanal'ın şans vermesi halinde yarın akşam Giresunspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş karşılaşmasında takımdaki yerini alacak.

2017-2018 sezonu başında İspanya'nın Villareal takımından transfer edilen Soldado; geçtiğimiz sezon 34 maçta 12 gol, 4 asistlik performans sergilemişti.

Bu sezona çok iyi giriş yapamayan ve Slimani ile Frey'in arkasında kalan Soldadosadece 2 maçta ilk 11'de görev alırken toplam 8 karşılaşmada gol ya da asist üretememişti.

Jailson 2 maç daha yok

Öte yandan Soldado gibi Galatasaray derbisi sonrası çıkan olaylar nedeniyle 8 maç ceza alan Brezilyalı Jailson ise Giresunspor ve Antalyaspor karşılaşmalarında da forma giyemeyecek.

Jailson; Fenerbahçe'nin tur atlaması halinde Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ilk maçında takımdaki yerine dönebilecek.

Giresunspor'a karşı yedekler oynayabilir

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçını kendi sahasında 1-0 kazanan Fenerbahçe'nin, pazartesi oynayacağı Antalyaspor karşılaşmasını da düşünerek bazı oyuncularını dinlendirmesi bekleniyor.

İlk maçta kaleyi koruyan Berke'yle birlikte, İsmail Köybaşı ve Barış yarınki maçta ilk onbirde görev alabilir.

Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları süren Oğuz Kaan, Tolga Ciğerci ve Yiğithan Güveli bu maçta da yer alamayacaklar. Diğer sakat oyuncular Frey ve Şener'in durumları belirsizliğini koruyor. Sakatlığı geçen ancak BB Erzurumspor maçı kadrosuna alınmayan Alper Potuk için son kararı ise teknik direktör Ersun Yanal verecek.

Giresunspor - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

Fenerbahçe; Spor Toto 1. Lig'de 18 puanla 13. sırada yer alan Giresunspor'la yarın akşam 20:30'da Giresun Atatürk Stadyumu'nda mücadele edecek. Aspor'un ekranlara getireceği karşılaşmanın hakemi Suat Arslanboğa.

Fenerbahçe nasıl tur atlar ?

Sarı-lacivertli takım ilk maçı 1-0 kazandığı için her türlü galibiyet ve beraberlikte, 1-2, 2-3 gibi gollü tek farklı yenilgide tur atlayacak. Karşılaşma 1-0 Giresunspor'un üstünlüğüyle biterse 15'er dakikalık iki uzatma devresine geçilecek. Eşitlik bozulmazsa penaltılara gidilecek.

Ev sahibi takım; Fenerbahçe'yi 2-0, 3-1 gibi iki farklı ve daha farklı skorlarla yenerse turu geçen taraf olacak.

Kura çekimi 21 Aralık'ta

5. Tur'u geçen 16 takımın katılacağı ve çift maç eleminasyon sisteminin uygulanacağı Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nda ilk karşılaşmalar 15, 16 ve 17 Ocak 2019 tarihlerinde, rövanşlar ise 22, 23 ve 24 Ocak 2019 tarihlerinde oynanacak.

Tur atlayan takımlar

Beşiktaş'ın geçen sezondan kalan cezası nedeniyle katılamadığı Ziraat Türkiye Kupası'nda dün (18 Aralık Salı) oynanan maçlar sonunda; Ümraniyespor, Bodrumspor, Balıkesir Baltok, Göztepe, Medipol Başakşehir ve Galatasaray tur atladı.

Kupada bugün ve yarının programı ise şöyle:


 

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan takımlar




YORUMLAR

  • 0 Yorum