Son 20 derbideki teknik direktörler

Galatasaray ile Fenerbahçe rekabetleri aynı zamanda iki ezeli takımın teknik direktörleri için de çok büyük öneme sahiptir. Son 20 maçta yapılan derbilerde takımların başında kimler vardı, bir hatırlayalım...

Son 20 derbideki teknik direktörler
05 Şubat 2021 - 12:48
FUTBOO | Fenerbahçe - Galatasaray derbileri, bir bakıma teknik direktörlerin de kapışmasıdır. Taraftarların en çok beklediği maçta tüm gözler onlarda olur.

Kararları, maça hamleleri bu maçlarda hep bir farklı izlenir. Son 20 maçta derbideki teknik direktörleri inceledik.

20 derbinin 9'unda Fatih Terim var

Son yıllarda en çok Galatasaray - Fenerbahçe derbisi gören teknik direktör Fatih Terim. Tecrübeli teknik direktör, son 20 derbinin 9'unda Galatasaray'ın başındaydı. Terim, 6 kez Ersun Yanal, 4 kez Aykut Kocaman, 3'er kez Vitor Pereira ve İsmail Kartal, 2 kez Dick Advocaat ve 1 kez de Erwin Koeman'a karşı Fenerbahçe'ye rakip oldu. 

Galatasaray'da Terim'siz yıllarda ise Fenerbahçe derbisine en çok çıkan teknik direktör Jan Olde Riekerink oldu. Hollandalı teknik direktör 3 Fenerbahçe derbisi görürken Igor Tudor, Hamza Hamzaoğlu, Cesare Prandelli ve Roberto Mancini 2 kez Fenerbahçe derbisine çıktı.

Fenerbahçe'de en çok Ersun Yanal derbi gördü

Fenerbahçe'de son 20 Galatasaray maçında en çok takımın başında Ersun Yanal bulunurken Erol Bulut, ikinci kez Galatasaray derbisinde takımının başında olacak. Sezonun ilk yarısında Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan derbi 0-0 sona ermişti. 

Ersun Yanal Fenerbahçe'nin başında son 20 yılda 6 kez Galatasaray derbisinde görev yaptı. Yanal'ın ardından en çok derbi gören isim ise Aykut Kocaman oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum