Son 20 yılda en çok asist yapanlar & Mesut Özil

Avrupa futbolunda son 20 yıla damga vuran isimler dediğimizde kuşkuzu akla ilk gelenler Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo oluyor. Messi ve Cristiano Ronaldo birçok alanda Avrupa’nın zirvesinde yer alırken, bu ikiliye en yakın isimler arasında Fenerbahçe’nin yeni transferi Mesut Özil de var.

Son 20 yılda en çok asist yapanlar & Mesut Özil
22 Ocak 2021 - 12:05 - Güncelleme: 23 Ocak 2021 - 02:33
Arsenal’deki son dönemi her ne kadar iyi geçmemiş olsa da Fenerbahçe’nin yeni transferi Mesut Özil, son yıllarda Avrupa futbolunda izlediğimiz en önemli yeteneklerin başında geliyor. Mesut Özil, gol katkısı olarak diğer rakipleri kadar öne çıkmıyor ancak yıldız oyuncunun yaptığı çok iyi bir iş var; gol pası vermek.

Mesut Özil, saha içerisinde ‘Bunu nasıl gördü?’ diyebileceğiniz paslarıyla herkesi şaşırtabilecek bir yetenek. Yıldız isim aynı zamanda bu yeteneğiyle son 20 yılda Avrupa’nın en çok asist yapan 5 oyuncusu arasına da girdi.

Son 20 yılda Avrupa’da en çok asist yapan isimler

Elbette böyle bir listenin zirvesinde Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo yer alıyor. Messi 324 asist, Cristiano Ronaldo ise 266 asiste sahip.

Mesut Özil’in bu kadar üst düzey futbolcu olmasının sebebi şu, Mesut 3 oyuncunun paslaşarak belli bir sürede yapabileceği bir şeyi, sırtı dönükken tek pasla çok daha kısa bir zamanda yapabiliyor.
                                                          Mehmet Demirkol / Socrates Dergi


Bu ikilinin ardında Luis Suarez ve Mesut Özil sıralanıyor. Suarez yaptığı 262 asistle listenin üçüncü sırasında, Mesut Özil 253 asistle listenin dördüncü sırasında yer alıyor.

Avrupa’nın en çok asist yapan beşinci ismi ise 235 gol pasıyla Paris Saint Germain’in yıldızı Angel di Maria oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum