Son haftada şampiyonluk kaybedenler

Süper Lig'de son hafta öncesi Beşiktaş ile Galatasaray'ın puanları eşitlenirken Fenerbahçe ise 2 puan geriden iddiasını sürdürüyor. Üst üste iki mağlubiyet almasına rağmen siyah-beyazlılar liderlik koltuğunda otururken son maçta nasıl bir performans göstereceği merak ediliyor. Şartların bu duruma gelmesiyle birlikte son haftalar lider girmesine rağmen şampiyonluğu kaptıran takımlar akıllara geldi.

Son haftada şampiyonluk kaybedenler
15 Mayıs 2021 - 01:27
FUTBOO | Süper Lig'de şampiyonluk yarışı son haftaya girilirken iyice kızıştı.

Beşiktaş, önce Galatasaray'a mağlup olurken son maçta da Fatrih Karagümrük'e yenildi ve rakiplerine önemli bir fırsat tanıdı.

Beşiktaş şampiyonluğu nasıl kaptırır?

Siyah-beyazlıların son hafta puan kaybetmesi ve Galatasaray'ın galibiyet alması halinde şampiyonluğunu rakibine kaptıracak. Zirveyi paylaşan iki takımın da yenilmesi ve Fenerbahçe'nin kazanması durumun da ise sarı-lacivertliler şampiyonluğa ulaşacak.
Hem Beşiktaş hem Galatasaray'ın kazanması halinde ise gol averajı devreye girecek. Beşiktaş, rakibinin +2 averaj önünde olması sebebiyle önemli bir avantajı cebinde bulunduruyor. Galatasaray'ın ipi göğüslemesi için 1-0 veya 2-1'lik Beşiktaş galibiyetlerinde sahada 4-0, 5-1 gibi skorlarla ayrılması gerekiyor.

Yalnızca Fenerbahçe kaybetti

Geçtiğimiz sezonlara bakıldığında son haftaya lider girmesine rağmen şampiyonluğu kaybeden tek kulübün Fenerbahçe olduğu görülüyor. 

Denizli'de tarihi 16 dakika

Sarı-lacivertliler, 2005-2006 sezonunun son haftasında 77 puanla liderlik koltuğunda oturuyordu. Aynı puandaki Galatasaray ise ikili averajda geride olduğu için rakibinin puan kaybesini beklemek zorundaydı.

Fenerbahçe, 16 dakika uzatma verilen mücadelede Denizlispor ile 1-1 berabere kaldı. Kayserispor'u 3-0 deviren Galatasaray da sezonu şampiyonlukla tamamladı.

Trabzonspor'a takıldı, beşinci şampiyon çıktı

2009-2010 sezonunda son haftaya 1 puan farkla liderlik koltuğunda giren Fenerbahçe, Burak Yılmaz'ın golüne engel olamadı ve Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş'ı 2-1 yenen Bursaspor ise tarihindeki ilk ve tek şamppiyonluğuna ulaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum