Stefan Kuntz: ''Favori biz değiliz''

A Milli Takımımızın teknik direktörü Stefan Kuntz, Hırvatistan ile oynayacağımız kritik maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz: ''Favori biz değiliz''
28 Mart 2023 - 00:15
EURO 2024 Elemeleri D Grubu ikinci maçında Bursa'da Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek A Milli Takımımızın teknik direktörü Stefan Kuntz, "Arkamızda 40 bin taraftar olacak. Karşımızdaki rakip dünyanın en iyi takımlarından biri. Bireysel performansları çok yüksek olan ve oyunu domine etmeyi seven bir takım. Ermenistan'a olduğu gibi favori takım biz değiliz." dedi.

Stefan Kuntz, karşılaşmanın oynanacağı Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına milli futbolcu Mert Günok ile katıldı.

Kuntz, bir gazetecinin, "Ermenistan karşısında ortaya konulan futbolun kamuoyunda olumlu karşılık bulmadığını Hırvatistan'ın da ilk maçında berabere kaldığını ve kazanmak zorunda olduğunu" ifade etmesi üzerine iki maçın farklı olduğunu söyledi.

Ermenistan maçındaki atmosferin biraz hassas olduğunu ve bu şekilde maça çıktıklarını belirten Kuntz, "Oynadığımız rakip çok değişiklikler yapmıştı, hem yeni bir teknik direktör hem de yeni oyuncularla oynadılar. Aynı zamanda maç başladığında da istediğimiz performansı sahaya yansıtamadık. Olumlu görebileceğimiz şey zaten maç sonrası basın toplantısında da detaylı konuşmuştuk. Maç içinde yarı devrede taktiksel değişikliğe gidip olumlu bir geri dönüş almamız bu maçta bizim için olumlu görebileceğimiz bir konuydu. Şu an farklı bir ortam, evimizde oynuyoruz. Arkamızda 40 bin taraftar olacak. Karşımızdaki rakip dünyanın en iyi takımlarından biri. Bireysel performansları çok yüksek olan ve oyunu domine etmeyi seven bir takım. Ermenistan'a olduğu gibi favori takım biz değiliz. Tüm bunların doğrultusunda aslında insanın kendisi sahaya çıkası geliyor. Biz hep söylediğimiz gibi en büyük takımlarla kıyaslanmak istiyoruz ve bu da yarın iyi bir örnek maç olacak." şeklinde konuştu.

Kuntz, "Karşılaşacağımız rakip millî takımlar düzeyinde Avrupa'nın en iyi orta sahasına sahip. Üçlü savunmadan vazgeçip 4-3-3'e sistemine dönme düşünceniz var mı? sorusuna ise "İlk devrede aslında eksik olan futboldaki temel ihtiyaçlar. İkili mücadeledeki gerekli olan güç, kuvvet, uyanıklık, istek, eğer siz bunları yansıtmadığınızda hangi sistemi oynarsanız hiçbir anlamı kalmıyor. İdmandan sonra eğer herkes mevcut kadroya katılabilecek durumda olursa ona göre bir oyun planı hazırlayıp yarınki maça hazırlanacağız." yanıtını verdi.

"Hırvatistan - Galler maçını izlediniz. Dünya Kupası'ndaki Hırvatistan'dan daha farklı bir Hırvatistan düşüncesi oluştu mu?" sorusuna Kuntz, "Kesinlikle öyle bir düşüncemiz yok. Hırvatistan'ın son yıllardaki performansını biliyoruz. Biz hazırlıklarımızı Hırvatistan'ı bildiğimiz şekliyle hazırlanıyoruz. O maçı (Galler) baz almıyoruz." dedi.

Kuntz, "Bazı dedikodular var. Ramazan nedeniyle bazı oyuncuların kadroya alınmadığıyla ilgili. Böyle bir şeyin aslı var mı?" sorusuna ramazana saygı duyduğunu söyledi.

Kesinlikle böyle bir durumun olmadığını belirten Kuntz, bunların dedikodudan ibaret olduğunu ve tüm kararı oyuncuların performansına göre verdiklerini kaydetti.

Kuntz, "Yarın Hırvatistan karşısına çıkacak kadro, şampiyonaya gidecek güçte mi? sorusuna ise "Evet" yanıtını verdi.

TFF yönetiminin Avrupa'nın birçok ülkesinde farklı futbol akademilerini ziyaret ettiğine de değinen Kuntz, "Burada sırf Almanya'ya endekslenmediler, farklı ülkeleri de analiz ettiler. Biz herhangi bir şekilde bir ülkenin futbolunu kopyalayıp Türkiye'ye yerleştirme gibi imkanımız yok. Bu gerçekçi olmaz. Onların yaptığı tüm ziyaretlerden toplanan bilgileri analiz edip en doğru şekilde bir Türkiye futbol altyapı sistemi nasıl oluşabilir? Oraya nasıl entegre edebiliriz? En doğrusu ne olur? Bunun üzerinde çalışıyorlar. Bu da biraz süreç alacaktır. Tabii burada benim de fikrimi almaları benim için de güzel bir şey. Her olumlu adım A Millî Futbol Takımı'na zamanla başarı getirecektir." yorumunu yaptı.

Kuntz, Abdülkerim Bardakçı'nın kadroda yer almamasını ise, "Biz kamp için pazar günü toplandık. Bu 4 günlük sürecin 3 gününü Abdülkerim hastanede geçirdi. Uzman doktor bize bir rapor gönderdi. Raporda Abdülkerim'in dinlenmesi gerektiği ve 2 haftalık tedavi süreci olacağı söylendi. Böyle bir net rapor aldığınızda uzmanlara güvenmeniz gerekiyor. Bize böyle bir rapor veriliyorsa hiçbir şekilde oyuncularımızı riske sokamayız. Dün oynamasına şaşırmadım değil. Eğer ki bu süreçte tedavisi iyiye gidiyorsa iletişim halinde biraz daha olumlu olsaydı, oynayabilecek seviyedeyse buraya gelmesi sağlansaydı bizim için daha olumlu olabilirdi." sözleriyle değerlendirdi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum