Sterling'e göre ırkçılık sorunu!

Manchester City'nin İngilzi yıldızı Raheem Sterling, ırkçılık sorununun önüne geçilebilmesi için neler yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Sterling'e göre ırkçılık sorunu!
10 Haziran 2020 - 14:16 - Güncelleme: 10 Haziran 2020 - 18:05

Irkçı saldırılara karşı her zaman sesini yükselten futbolculardan biri olan Raheem Sterling, bu kez ırkçılığın azalması için atılabilecek adımlara dikkat çekti.

BBC'nin konuğu olan ve ''Sesinizin duyulması için protesto yapmak harika bir başlangıç. Ancak sadece protesto yapmak bir şeyi değiştirmeyecek'' diyerek söze başlayan Sterling, ''Buradan sonra nasıl devam edeceğimiz önemli. Sorunları belirtmek, toplumun değişmesi gerektiğini göstermek ve buna göre hareket etmek gerekiyor. Şimdiye kadar konuştuk, artık hareket etme zamanı'' dedi.

''Siyahi teknik direktörlere daha çok şans verin''

Irkçılığa karşı mücadelede siyahi teknik direktörlere eşit şans verilmesi gerektiğini belirten yıldız futbolcu, ''Steven Gerrard, Frank Lampard, Sol Campbell ve Ashley Cole gibi isimlere bakın. Hepsinin İngiltere'de çok büyük kariyerleri vardı. Hepsi üst seviye teknik direktör olmak için çalıştı, çaba gösterdi. Bu dördünden fırsat bulamayan kim oldu: Campbell ve Cole... Siyahi antrenörlere, alanındaki diğer uzman personellere eşit fırsatlar verin. Bu insanlara hak ettiği şansın verilmesi lazım'' sözlerini kullandı.

TIKLAYIN, BİZİ INSTAGRAM HESABIMIZDAN DA TAKİP EDİN

YORUMLAR

  • 0 Yorum