Stoch'lu Slavia Prag tarih yazdı

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükselen 8 ekip belli oldu. Arsenal, Chelsea, Valencia, Villareal, Eintracht Frankfurt, Slavia Prag, Benfica ve Napoli son 8'e kaldılar.

Stoch'lu Slavia Prag tarih yazdı
15 Mart 2019 - 00:51 - Güncelleme: 15 Mart 2019 - 01:38

UEFA Avrupa Ligi Son 16 turu rövanş maçları bu gece yapılan 8 karşılaşmayla tamamlandı.

Gecenin en çarpıcı sonucunu kupanın favorilerinden Sevilla'yı uzatmalarda 4-3 yenerek eleyen Çek Slavia Prag yaptı.

Eski Fenerbahçeli Miroslav Stoch'un da forma giydiği Slavia Prag ile Sevilla'nın mücadelesinde normal süre ilk maçta olduğu gibi 2-2 sonuçlandı. Uzatmalarda konuk Sevilla öne geçmesine karşın Slavia Prag 2 gol bularak çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Chelsea güle oynaya

İlk maçta Londra'da Dinamo Kiev'i 3-0 yenen Chelsea de, Kiev'deki rövanşı da 5-0 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Chelsea'nin gollerini;  5, 33 ve 59'uncu dakikalarda Olivier Giroud, 45. dakikada marcos Alonso ve 78. dakikada Callum Hudson-Odoi kaydetti.

Napoli ile Valencia da turladı

Gecenin bir başka önemli mücadelesinde Krasnodar'la deplasmanda 1-1 berabere kalan Valencia ilk maçtaki 2-1'lik galibiyetin avantajıyla çeyrek finale yükseldi.

Napoli ise ilk maçtaki 3-0'lık avantajına karşın Avusturyalı rakibi RB Salzburg karşısında zorlu anlar yaşadı ve 3-1'lik yenilgiye karşın tur atlayan taraf oldu.

E.Frankfurt zoru başardı

İlk maçta Almanya'da 0-0 berabere kalan Inter ile Eintracht Frankfurt'un mücadelesinden galip ayrılan 1-0'lık sonuçla alman ekibi oldu. E.Frankfurt bu skorla çeyrek finale yükseldi.

Arsenal 3-1'in rövanşını 3-0'la aldı

Bir başka İngiliz ekibi Arsenal ilk maçta Fransa'da 3-1 mağlup olduğu Rennes'i Londra'da 3-0 mağlup ederek çeyrek finalist oldu. Arsenal'in gollerini 5 ve 72'nci dakikalarda Aubameyang, 15. dakikada Maitland-Niles kaydetti.

İspanyol ekibi Villareal ilk maçta deplasmanda 3-1 yendiği Rusya'nın Zenit takımını kendi sahasında da 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükselen bir başka takım oldu.

UEFA Avrupa Ligi'nin başarılı takımlarından Benfica da ilk maçta 1-0 mağlup olduğu Hırvat Dinamo Zagreb'i uzatmalar sonucu 3-0 mağlup ederek son 8 takım arasına kaldı.

Kura çekimi yarın Nyon'da

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final kuraları 15 Mart Cuma TSİ 15:00'te İsviçre'nin Nyon kentinde çekilecek.

2019 UEFA Avrupa Ligi finali nerede, ne zaman ?

UEFA Avrupa Ligi'nde final karşılaşması ise 29 Mayıs'ta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. TSİ 22:00'de başlayacak karşılaşmanın beIN Sports tarafından naklen yayınlanması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum