Sumudica sonrası Gaziantep FK...

Süper Lig'de en az yenilen takım olan Gaziantep FK ile birlikte Marius Sumudica da aynı şekilde büyüyor, adından söz ettiriyor...

Sumudica sonrası Gaziantep FK...
29 Aralık 2020 - 11:13
FUTBOO | Marius Sumudica'nın takımı Gaziantep FK, 2020 yılı içinde 49 puan topladı. Bu da Fenerbahçe'den 4 puan fazla demek. Son şampiyon Başakşehir'den 3, Galatasaray'dan ise 6 puan az topladı.

13 maçtır kaybetmeyen ve Süper Lig'in bu sezon en az maç kaybeden takımı olan Gaziantep FK, Marius Sumudica geldiğinden beri oldukça tehlikeli bir takım oldu.

Sivri dili ve yaptığı hareketlerle adından sık sık söz ettiren Romanyalı teknik direktör, bu sezon iki maçta kırmızı kart gördü, hatta tribünden izlediği maçta bile kavgaya karıştı. Kendisi de 'Beni susturmaya çalışıyorlar. Susturmaları için önce beni yenmeleri lazım' diyor. Yenilmiyor da... Sezonun ilk maçında deplasmanda Galatasaray'a yenilen Gaziantep FK, o günden beri mağlubiyet yüzü görmedi.

Altın çağını yaşıyor

Gaziantep'deki ikinci senesini geçiren 49 yaşındaki teknik direktör, şu anda kariyerinin en parlak zamanlarından birini geçiriyor. Kariyerindeki en büyük başarılarını Türkiye'ye gelmeden önce Astra Giurgiu ile yaşayan Sumudica, Romanya takımıyla UEFA Avrupa Ligi'nde de boy göstermişti. O zamanlardan sonra en büyük başarıyı ise Gaziantep'te yakaladı. Liderin sadece 2 puan gerisinde bulunan Gaziantep FK, 2020 yılını da averajla 4. sırada bitirerek büyük bir başarıya imza attı.

En büyük soru işareti...

Kendine has stili, yaptığı hareketler, oynattığı futbol onu Türkiye'de ayrı bir yere getirdi. Kayserispor macerası da fena değildi ama bu kadar da değildi! En büyük soru işareti ise devamlılığı. Gaziantep FK, bugüne kadar Sumudica'nın en uzun süre görev aldığı ikinci takım oldu. Yerinde duramıyor biraz... Zaten son açıklamalarında da sık sık 'Teklifler geliyor, neler olacak bakalım' sözlerini kullanıyor.

İster kalsın, ister gitsin Gaziantep FK ile Süper Lig'den bir Sumudica fırtınası geçiyor ve oyuna renk katmaya devam ediyor...

YORUMLAR

  • 0 Yorum