Süper Kupa da Real Madrid'in

Zidane'ın öğrencileri Şampiyonlar Ligi ve La Liga'nın ardından yeni sezona da kupayla başladı. Üsküp'teki finalde Manchester'ı deviren goller Casemiro ve Isco'dan geldi.

Süper Kupa da Real Madrid'in
09 Ağustos 2017 - 02:42 - Güncelleme: 09 Ağustos 2017 - 02:58

UEFA Süper Kupa bir kez daha Real Madrid'in. Makedonya'nın başkenti Üsküp'te oynanan final maçında Manchester United'ı 2-1 mağlup eden Beyaz-Şimşekler tarihlerinde 4. kez Süper Kupa'yı kazanma başarısı gösterdiler.

Rakibi karşısında özellikle ilk 60 dakika üstün bir futbol ortaya koyan Real Madrid 24.dakikada Casemiro'nun attığı golle 1-0 öne geçti.

İlk yarı Real Madrid'in 1-0 üstünlüğü ile kapandı.

İkinci yarıya da iyi başlayan Zidane'ın öğrencileri 52.dakikada farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada sol çarprezdan ceza alanına giren Isco, Bale ile duvar pası yaptıktan sonra kaleci De Gea ile karşı karşıya kaldı ve güzel bir plase ile topu uzak köşeden filelere gönderdi.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Manchester United Lukaku ile mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. Belçikalı oyuncu Pogba'nın vuruşunda kaleci Navas'tan dönen topu boş kale yerine auta gönderdi.

62.dakikada bu kez Matic'in uzaktan sert vuruşu Navas'tan döndü. Lukaku önüne düşen topu bu kez ağlara gönderdi ve farkı bire indirdi.

Golün ardından iki takım da rakip kalede pozisyonlar yakaladı. Rashford'la yüzde yüz bir fırsattan yararlanamayan Manchester kalan dakikalarda gol bulamayınca Real Madrid üst üste ikinci kez, toplamda dördüncü kez Süper Kupa'nın sahibi oldu.

2017-18 sezonunun Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlarını karşı karşıya getirecek 43. UEFA Süper Kupa maçı, 14 Ağutos 2018'de Estonya'nın başkenti Tallinn'deki A. Le Coq Arena'da oynanacak.

Bu arada karşılaşmanın son 8 dakikasında görev yapan Cristiano Ronaldo Real madrid forması altında 13.kupasını kazanmış oldu. Portekizli yıldız

YORUMLAR

  • 0 Yorum