Süper Lig'de 21 teknik direktör değişimi

Süper Lig, teknik direktör değişim sayısı ile Avrupa'nın önde gelen liglerine büyük fark attı! Evet, ne yazık ki Süper Lig'de 25 hafta içinde 21 teknik direktör değişikliği yaşandı.

Süper Lig'de 21 teknik direktör değişimi
21 Şubat 2021 - 03:20 - Güncelleme: 21 Şubat 2021 - 03:24
FUTBOO | Süper Lig ve teknik direktör değişikliği! Artık bu ikisini birbirinden ayrı düşünemiyoruz. Peki şu ana kadar Süper Lig’de kaç teknik direktör değişimi yaşandı? 

Süper Lig’de ilk 25 hafta geride kalırken şu ana kadar 21 kez teknik direktör değişikliğine gidildi. Bazı takımlar bir, bazı takımlar ise birden çok teknik direktör değişikliğine gitti.

En çok teknik adam değiştiren takımların başında ise Ankaragücü geliyor.

Avrupa’nın 5 büyük liginde durum ne?

Süper Lig geride kalan sürede yapılan 21 teknik direktör değişikliği ile Avrupa’nın da zirvesinde yer alıyor.

Süper Lig’in ardından en fazla teknik direktör değişiminin yaşandığı ülke ise Fransa oldu. 20 takımın mücadele ettiği Ligue 1’de şu ana kadar 9 teknik direktör değişikliği yaşandı.

Ligue 1’in ardından 8 teknik direktör değişikliği ile Bundesliga geliyor. La Liga’da 5, Serie A’da 4, Premier League’de ise şu ana kadar sadece 2 teknik direktör değişikliği yaşandı.

TFF 1. Lig’de Süper Lig’in izinde

Süper Lig’in yanı sıra TFF 1. Lig’de de teknik direktör olmanın zorluğunu görüyoruz. 18 takımın mücadele ettiği TFF 1. Lig’de şu ana kadar 19 teknik direktör değişikliği yaşandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum