Süper Lig'de gollere yabancı damgası

Sezonun son haftasına girilirken, Gol Krallığı ve Asist Krallığı yarışlarında ilk 5 sıralarda 4’er yabancı, 1’er Türk futbolcu bulunuyor. Her iki listede de olan tek Türk futbolcu Deniz Türüç.

Süper Lig'de gollere yabancı damgası
30 Mayıs 2017 - 13:44 - Güncelleme: 30 Mayıs 2017 - 13:59

Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonu, 2 ve 3 Haziran’da oynanacak 34. Hafta maçları ile sona ererken, gol kralları ve asist kralları da belli oluyor.

Ligimizde hem gol krallığı, hem de asist krallığı listelerinde yabancı futbolcuların hegemonyası bulunuyor. Her iki kulvarda da ilk 5’te bulunan futbolculardan 4’ü yabancı oyuncu. Gol Krallığı yarışında ilk 5’te bulunan tek Türk futbolcu Beşiktaş’ın genç forveti Cenk Tosun olurken, Asist Krallığı kulvarında ise Kayserisporlu Deniz Türüç ilk 5’teki tek yerli oyuncu olarak göze çarpıyor.

VAGNER LOVE KRAL OLUYOR

Gol Krallığı yarışında 33. haftanın sonu itibarıyla Aytemiz Alanyaspor’un yıldız futbolcusu Vagner Love 23 golle ilk sırada bulunuyor. Akdeniz ekibine sezon başında transfer olan 33 yaşındaki futbolcu bir ara sakatlık da yaşamasına rağmen, attığı gollerle, yarışta en yakın takipçisi Beşiktaşlı Cenk Tosun’un 5 gol önünde bulunuyor. Ligin son haftasında, takipçilerinin kendisini geçecek sayıda gol atamaması durumunda Vagner Love, Spor Toto Süper Lig 2016-2017 sezonu Gol Kralı olarak arşivlere adını yazdıracak.

WESLEY SNEIJDER ZİRVEDE

Asit Krallığı yarışında da Galatasaray ve Beşiktaşlı iki dünya yıldızı son haftaya 2 gol farkla arka arkaya giriyor. Wesley Sneijder, bu sezon 33. haftanın sonu itibariyle yaptığı 15 asistle listenin zirvesinde. Takipçisi ise, 13 asistle geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Beşiktaş’ın şampiyonluğunda büyük payı bulunan Ricardo Quaresma.

DENİZ TÜRÜÇ’ÜN BAŞARISI

Asist Krallığı listesinde de ilk 5’te tek Türk futbolcu olarak Kayserispor’un genç yıldızı Deniz Türüç bulunuyor. Sezon içinde zaman zaman zor dönemler geçiren ve düşme korkusu da yaşayan sarı-kırmızılı ekibin alt sıralardan kurtulmasında önemli rolü bulunan Deniz Türüç’ün 11 asisti bulunuyor.

Deniz Türüç ayrıca her iki listede de double-double yapan, yani 10 gol ve 10 asist barajını geçen tek Türk futbolcu olarak göze çarpıyor.

DENİZ TÜRÜÇ TRABZONSPOR’LA EL SIKIŞTI

Hollanda doğumlu olan ve 2015-2016 sezonunun başında Eredivisie ekibi Go Ahead Eagles’tan Kayserispor’a transfer olan 24 yaşındaki futbolcunun gelecek sezon için Trabzonspor’la el sıkıştığı biliniyor. Gelecek sezon Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi verecek bir kadro oluşturmayı hedefleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın genç futbolcuyu mutlaka istediği, alınan haberler arasında. Deniz Türüç’ün Kayserispor’la 1 sezon daha sözleşmesi bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig’de 33. hafta sonu itibariyle Gol Krallığı ve Asist Krallığı yarışında ilk 5’teki isimler şöyle:

GOL KRALLIĞI
Vagner Love      A. Alanyaspor   23
Cenk Tosun        Beşiktaş            18
Riad Bajic            A. Konyaspor   17
Samuel Eto’o     Antalyaspor      17
L.Kweuke           Ç.Rizespor         14

ASİST KRALLIĞI
Wesley Sneijder              Galatasaray        15
Ricardo Quaresma          Beşiktaş              13
Deniz Türüç                       Kayserispor       11
Jeremain Lens                  Fenerbahçe       10
Marcio Mossoro              Başakşehir          8

YORUMLAR

  • 0 Yorum