Süper Lig'de maç yarıda kaldı

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor ile Trabzonspor arasındaki karşılaşma ev sahibi ekibin başkanının takımı sahadan çekmesi nedeniyle yarıda kaldı.

Süper Lig'de maç yarıda kaldı
20 Aralık 2023 - 00:31
Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor, sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Mücadele 73. dakikada İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun takımını sahadan çekmesi üzerine yarıda kaldı.

İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmada, bordo-mavili takımı 2-1 öne geçiren golden önce Loshaj ile Mendy arasında Trabzonspor ceza sahası önünde yaşanan mücadele sonrasında Loshaj yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan oyunu devam ettirdi ve pozisyonun devamında bordo-mavili takım ikinci golünü attı. VAR incelemesinin ardından da hakem Şansalan gol kararını verdi.

Bu pozisyonun ardından İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, hakeme tepki olarak takımı sahadan çekti. İstanbulspor'da bazı oyuncular oynamak istese de başkan Sarıalioğlu kararını değiştirmedi ve takım sahadan çekildi.
Yarıda kalan karşılaşmayla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'nun birkaç gün içinde karar vermesi bekleniyor.

Futbol Disiplin Talimatı ne diyor?

Yaşanan bu olayın ardından gözler Futbol Disiplin Talimatı'na çevrildi. Talimata göre Trabzonspor maçında sahadan çekilen İstanbulspor'a, bu maç için hükmen mağlubiyet, ligdeki mevcut puanından 3 puan silme ve maçla ilgili rakip takım ve hakemlerin masraflarına karşılık gelecek düzeyde bir tazminat cezası verilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum