Süper Lig'de yılın en iyi oyuncusu: Rachid Ghezzal

Beşiktaş, sezon başında son transferini Rachid Ghezzal ile yapmıştı. Hatta Ghezzal'ın evrakları TFF'ye motosiklet aracılığıyla ulaştırmıştı. Transferde son saniye üçlüğü olan Cezayirli yıldız, bu sene ise kariyer sezonunu yaşadı.

Süper Lig'de yılın en iyi oyuncusu: Rachid Ghezzal
18 Mayıs 2021 - 10:36 - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 - 11:55
FUTBOO | Sezon başında Beşiktaş, sessiz sedasız  Rachid Ghezzal'ı transfer ettiğinde kimse onun böylesine bir etki yaratacağını beklemiyordu. Taraftarlara göre Ghezzal alınacağına bir forvet, bir stoper, hatta bir kaleci alınabilirdi. Kimilerine göre 'gereksiz' bir hamleydi. Ama öyle olmadı. Beşiktaş'ın son anda transfer ettiği Ghezzal, sezonu değiştiren bir hamle oldu...

Ghezzal gelirken oluşan ön yargıları da anlamak tabii ki mümkün. Sonuçta kariyeri düşüşte olan ve kendi takımında süre bulamayan bir oyuncuydu. Ancak Ghezzal, haftalar ilerledikçe Beşiktaş'a öylesine ısındı ki Vodafone Park'ta seyirci olmamasına rağmen Ghezzal için hazırlanan 'Sihirbaz' pankartı onu çok iyi özetliyordu. Saha içinde sihir yapan, takımını yöneten gerçek bir sihirbaz gibiydi Ghezzal. Ataklar sıkıştı, pozisyona girmekte güçlük mü yaşıyorsun? Ver Ghezzal'a sihir yapsın. Öyle de oldu.

Sadece Süper Lig değil, Avrupa'nın da zirvesinde

Rachid Ghezzal, tam 17 asist yaparken bu alanda Avrupa'nın 5 büyük ligi ve Süper Lig baz alındığında sadece Bayern Münih'ten Thomas Müller'e geçildi. Asist sayısında sadece Süper Lig değil, Avrupa'da da rakipsiz bir oyuncu haline geldi. Attığı 8 golün de tamamı sezonun ikinci yarısında geldi. Hepsi de birbirinden kritik gollerdi. Hepsi de kalite kokan goller.

Son yıllarda gördüğümüz en iyi uyum

Cezayirli yıldız, Beşiktaş'ın tam anlamıyla hücumdaki beyniydi. Sağ tarafta arkasında Rosier ile gösterdiği uyum, Süper Lig'in son yıllarda gördüğü en iyi uyum olabilir. Beşiktaş taraftarları sağ kanatta Gökhan Gönül - Ricardo Quaresma ikilisini de görmüştü ama Rosier - Ghezzal ikilisi onları da geçmiş durumda. Orta sahada da Josef veya Atiba topu aldığında ilk aradıkları isim Ghezzal oluyor. 

Sadece akan oyunda da değil, duran toplarda da sezonun en etkili isimlerinin başında Ghezzal geliyor. Oyunun sıkıştığı anlarda öylesine öldürücü ortalar açtı ki neredeyse asist yapmadığı oyuncu kalmadı. İki stoperine, sağ bekine, orta sahasına, forvetlerine hepsine asist yaptı. 

Beşiktaş'ta kalmazsa büyük eksiklik

Pasları, oyunu okuyuşu, attığı kritik gollerle bize göre sezonun oyuncusu kesinlikle Rachid Ghezzal. Eğer Beşiktaş onun bonservisini alamazsa sadece Beşiktaş taraftarları değil tüm futbolseverler onun müthiş paslarından mahrum kalacak. Onun olmayışı demek Beşiktaş için çok büyük bir eksiklik olacaktır.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum