Süper Lig'de zorlu pazar

Spor Toto Süper Li'in 27. Haftası'nda bugün 4 karşılaşma var. Günün önemli maçında MKE Ankaragücü Fenerbahçe ile karşılaşacak. Lider Medipol Başakşehir ise Atiker Konyaspor'u misafir edecek.

Süper Lig'de zorlu pazar
07 Nisan 2019 - 10:55 - Güncelleme: 07 Nisan 2019 - 19:12

Spor Toto Süper Lig'in 27. Haftası'nda bugün 4 karşılaşma oynanacak. Lider Medipol Başakşehir Atiker Konyaspor ile mücadele edecek. Başlama saati 19:00 olan mücadelenin hakemi Serkan Çınar. Karşılaşma beIN Sports 1 ve TRT Radyo 1'den naklen yayınlanacak.

Fenerbahçe Ankara deplasmanında

Mill maçlar ve 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Süper Lig'de DG Sivasspor'u yenerek puanını 31'e yükselten Fenerbahçe bu karşılaşmayı da kazanarak 28. Hafta'da sahasında oynayacağı Galatasaray derbisine moralli çıkmak istiyor.

Sarı-lacivertli takım bugün (5 Nisan Cuma) Başkan Ali Koç, yöneticiler, teknik kadro ve futbolcuların katılımıyla bir kahvaltıda bir araya gelerek moral depoladı.

Ankaragücü - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe 7 Nisan Pazar günü saat 16:00'da Ankara Eryaman Stadı'nda karşılaşacaklar. Bu aynı zamanda Fenerbahçe'nin Eryaman Stadı'ndaki ilk karşılaşması olacak. Mücadele beIN Sports 1 ve TRT Radyo 1'den naklen yayınlanacak.

Mücadelenin orta hakemi Mete Kalkavan, yardımcı hakemler ise Bahattin Duran ve Mustafa Emre Eyisoy. Dördüncü hakem olarak Volkan Bayarslan görev yapacak.

Dirar, Valbuena ve Mehmet Topal hazır

Sarı-lacivertli takımda sakatlıklarını atlatan Nabil Dirar ve Mathieu Valbuena da takımla birlikte çalışmalara başladılar. İki futbolcunun da MKE Ankaragücü maçında yer alması bekleniyor.

Öte yandan DG Sivasspor maçının ikinci yarısında sakatlanan ve A Milli Takım kadrosunda da çıkartılan Mehmet Topal da hafta içinde takımla birlikte çalışmalara başladı. Milli futbolcunun maç kafilesinde yer alacağı belirtildi.

Sarı-lacivertli takımda bir süredir sakatlığı bulunan ve fıtık ameliyatı olan Michael Frey düz koşulara başlarken, kalecilerden Erten Ersu da takımla çalışmalara katılıyor. İsmi TFF listesinde olmayan Tolga Ciğerci'nin sakatlığı ise sürüyor.

Yine ismi TFF listesinde olmayan Yassine Benzia maç kadrosunda olmayacak. Ersun Yanal tarafından son haftalarda kadroya alınmayan Islam Slimani'nin de Benzia gibi kadroda olması beklenmiyor.

Galatasaray derbisi için kart alarmı

Öte yandan Martin Skrtel, Eljif Elmas, Slimani, Roberto Soldado, Nabil Dirar ve İsmail Köybaşı sarı-lacivertli takımın kart sınırındaki oyuncular. 

Ankaragücü'nde Djedje sakat

Puan cetvelinde 14. sırada yer alan ev sahibi MKE Ankaragücü'nde ise Ante Kulusiç ve Dever Orgill ise kart sınırındaki oyuncular.

İki takımın golcüleri

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de bu sezon en golcü oyuncusu Ganalı Andre Ayew'in 5 golü bulunuyor. Ayew'i 4 golle Roberto Soldado takip ediyor. İspanyol forvet Soldado son haftalardaki skora etki eden oyunuyla dikkat çekiyor.

Ev sahibi MKE Ankaragücü'nde ise devre arasında Avusturya'nın Wolfsberger takımından transfer edilen Jamaikalı santrfor Dever Orgill'in 6 golü bulunuyor.

Bu kez Kaplan ve Yanal karşı karşıya

İki takım arasında Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında oynanan maçı MKE Ankaragücü deplasmanda 3-1 kazanmış ve sonucun ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu ile yollar ayrılmıştı. O karşılaşmada Ankaragücü'nü çalıştıran İsmail Kartal'ın  ise sezonun ilk yarısı bitmeden görevine son verilmişti. 

Bu nedenle MKE Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında 27. Hafta'da Eryaman Stadı'nda oynanacak karşılaşma aynı zamanda iki teknik adam Mustafa Kaplan ile Ersun Yanal'ın bu sezonki ilk karşılaşması olacak.

Yanal iki takımı da çalıştırdı

Bu maçta Fenerbahçe'nin başında sahaya çıkacak olan Ersun Yanal 2000-2002 yılları arasında MKE Ankaragücü'nü çalıştırmıştı.

Fenerbahçe - Ankaragücü rekabetinin önemi

Fenerbahçe ile MKE Ankaragücü kulüplerinin Süper Lig tarihinde birbiri için önemi oldukça fazla.

Ankaragücü - Fenerbahçe maçını canlı olarak izleyecek futbolseverler iki takımın Eryaman Stadı'ndaki ilk karşılaşmasına da tanıklık etmiş olacaklar.

İki sarı-lacivertli takım; 1959'da başlayan ve o dönemde Birinci Lig olarak anılan Süper Lig'de tarihlerinin ilk maçlarında karşılaşmışlardı.

21 Şubat 1959'da Dolmabahçe Stadı'ndaki (şimdiki Vodafone Park) karşılaşmayı Fenerbahçe, Ergun Öztuna, Lefter Küçükandonyadis ve Şeref Has'ın golleriyle 3-1 kazanmıştı. Ankaragücü'nün tek golünü ise Arif Kom kaydetmişti.

İlk gol Ergun Öztuna'dan

Mücadelenin 13. dakikasında Ergun Öztuna'nın attığı gol aynı zamanda Fenerbahçe'nin Süper Lig tarihindeki ilk golü, MKE Ankaragücü'nün de yediği ilk gol olarak kayıtlara geçmişti.

Ligdeki 100. maçları

İki takım 1959'daki o mücadelenin ardından Süper Lig'de 99 kez karşılaştılar. Bu maçların 63'ünü Fenerbahçe, 10'unu MKE Ankaragücü kazandı, 26 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe 99 maçta rakibine 184 gol atarken, MKE Ankaragücü 65 golle yanıt verdi.

Ankara'da oynanan 49 karşılaşmada ise ev sahibi Ankaragücü sahadan 6 kez galip ayrılırken, 27 maç Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi. 15 mücadeleden ise taraflar berabere ayrıldı. Ankara'daki maçlarda aktılan golerde de Fenerbahçe'nin 82-32 üstünlüğü bulunuyor.

Bir maç İzmir'de oynandı

8 Aralık 2006'daki karşılaşma Ankaragücü'nün cezası nedeniyle İzmir'de oynanmış ve Fenerbahçe, kendisi için deplasman yerine geçen bu maçı Appiah'ın golüyle 1-0 kazanmıştı.

Kasımpaşa - BB Erzurumspor

Günün bir başka maçında alt sıralardan uzaklaşmak isteyen Kasımpaşa kendi sahasında BB Erzurumspor ile karşılaşacak. 13:30'da başlayacak karşılaşma beIN Sports1 ve TRT Radyo 1'den naklen yayınlanacak. Mücadelenin hakemi Zorbay Küçük.

Göztepe - Akhisarspor

Sezonun ikinci yarısında beklediği puanları toplayamayan iki takımın mücadelesinde ise Göztepe ile Akhisarspor mücadele edecek. Başlama saati 16:00 olan karşılaşma BeIN Sports 2 ve TRT Radyo 1'den naklen yayınlanacak. Mücadelenin hakemi Bülent Yıldırım.


YORUMLAR

  • 0 Yorum